Winnaar beste Hobbybier der Lage Landen

hobbybier

‘Inglorious Brew Stars’ brouwen Beste Hobbybier der Lage Landen

Zaterdag 7 juni 2014 was het dan zover, de grote ontknoping van de Brouwland Biercompetitie. Veel gegist, gebottel en een uitvoerige blindelingse keuring later, riep de jury ‘Inglorious Brew Stars’ uit tot Beste Hobbybier der Lage Landen. ‘Brasserie la Forge’ werd bekroond met de titel Beste Studentenbier. Naast die titel gingen beiden met 500 liter van hun eigen bier naar huis. Ze kunnen hun brouwsel ook drie maanden in de rekken van Delhaize bewonderen.
Sinds begin maart van dit jaar zijn de deelnemers al bezig met deze competitie. Brouwen, bottelen, benoemen en er een etiket voor ontwerpen, de afgelopen drie maanden stond voor 146 teams uit België en Nederland in het teken van bier. Na een grondige proeverij selecteerde de Brouwland vakjury eind mei per categorie, Beste Hobbybier en Beste Studentenbier, vijf teams. Zij namen het tegen elkaar op in de finale ronde.

Op 7 juni verzamelden de tien finalisten in de gebouwen van Brouwland te Beverlo. West-Avelbeke, De Hopvolle Brouwers, Beestige Brouwers, Brew Stars en Les Sherifs de l’Espaceom streden daar om zich de Beste Hobbybrouwer te mogen noemen. De Black Devils, Les Dijathois, Brasserie la Forge, Twintigduuuzd en Drunken Butcher vormden het lijstje van studententeams.

Voor de achtkoppige jury kent bier weinig geheimen meer. Aan de einduitslag ging dan ook een uitgebreide keuring vooraf. De zes mannelijke en twee vrouwelijke juryleden proefden blindelings de creaties van de finalisten en beoordeelden de etiketten.

De twee winnaars krijgen nu de kans om hun bier tot bij de mensen thuis te brengen. Een deel van de hoofdprijs bestaat uit een samenwerking met Delhaize. Die zullen de winnende biertjes commercialiseren en gedurende drie maanden verkopen. Wie dus een flesje “Inglorious Quad” of “ASKOY” in de frigo wel ziet zitten, ga in het najaar naar de dichtstbijzijnde Delhaize winkel en laat het smaken.

De Resultaten:

Categorie Beste Hobbybier

1. Inglorious Brew Stars
2. Beestige Brouwers
3. West-Avelbeke
4. Les Sherifs de l’Espace
5. Hopvolle Brouwers

Categorie Beste Studentenbier

1. Brasserie La Forge
2. Les Dijathois
3. The Drunken Butcher
4. Black Devils
5. Twintigduuuzd

beste studentenbier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here