Triatlonclub GETT organiseert zijn Tweede Jeugdzwemloop

gaversOp zaterdag 7 juni 2014 organiseert triatlonclub GETT zijn Tweede Jeugdzwemloop in het Provinciaal Domein De Gavers in Geraardsbergen. Niet minder dan 140 jonge deelnemers zullen er zich met elkaar meten in een fantastische sportieve uitdaging, maar ook en vooral is het voor velen onder hen de gelegenheid om kennis te maken met deze sterk groeiende sport. Dat blijkt ook uit de ‘boom’ in ledencijfers van de nog jonge triatlonclub GETT: die heeft in haar nog geen tweejarig bestaan al meer dan 75 sportievelingen aan het triatlonnen gekregen.

Een stukje zwemmen… het bad uit en snel je T-shirt, schoenen en nummer aantrekken… en dan doorheen de Gavers naar de finish lopen. Het is een sportieve uitdaging op kidsniveau die hen evenveel voldoening schenkt als een gewone triatlon, waarbij bovendien iedere finisher als een winnaar onthaald wordt! En dat tegen je leeftijdsgenootjes, want er wordt in verschillende leeftijdscategorieën “getriatlond”. Iedereen van 6 tot 14 jaar kon zich inschrijven om deel te nemen, en de respons was massaal. De jongste deelnemertjes zwemmen 50m en lopen 500m, en de oudsten gaan na hun zwemproef van 250m nog 2000m lopen.

Er wordt gezwommen in het zwembad van Provinciaal Domein De Gavers en het loopgedeelte is op een volledig afgesloten parcours in dit prachtige domein. Om 9u30 start de eerste reeds met de allerkleinsten in het zwembad, en het evenement duurt tot kort na de middag: om 12u50 gaan de 14-jarigen van start.

Deze zwemloop is een officiële VTDL-wedstrijd die kadert in het Flanders Zwemloopcircuit, en is dus opgenomen in het nationaal circuit. Meer info over dit evenement vind je op www.GETT.be

GETT staat voor Geraardsbergs Endurance en Triathlon Team.

Van bij de opstart in 2011 was het duidelijk dat GETT een leegte invulde: veel multisporters, duatleten en triatleten zochten een club in Zuid-Oost-Vlaanderen. Bij GETT vult men deze vraag naar omkadering in. En de club heeft duidelijk de drive te pakken: op de nog geen twee jaar dat de club bestaat is het ledenaantal “geboomd” tot meer dan 75 vandaag. GETT geeft blijk van een solide jeugdwerking, en werd hiervoor – slechts 1 jaar na haar stichting – door de Vlaamse Triatlon en Duatlon Liga (VTDL) erkend als zgn. driesterrenclub. Deze vroege erkenning is een unicum in het triatlonwereldje, en gaf GETT een hart onder de riem om resoluut verder te gaan op het ingeslagen pad om jongeren en volwassenen (meer) aan het sporten te krijgen.

GETT wil als club blijven bevestigen en uitgroeien tot een vaste waarde binnen het triatloncircuit. De club doet dat door volop in te zetten op faciliteiten, kennis en kwaliteit. Deze aanpak vertaalt zich in 3 basisthema’s:

“GETT the feeling”:

Bij GETT gaan de kids met leeftijdsgenoten samen sporten (en ervan genieten) binnen onze jeugdafdeling. De recreatieve leden maken stap voor stap, zwembaan na zwembaan, en pedaalslag na pedaalslag, kennis met triatlon. De competitieve leden ten slotte trainen op een goed omkaderde manier naar een specifieke wedstrijdprestatie toe. Doorgroeien van recreatief naar competitief mag, maar het is geen must.

“GETT it right”:

GETT staat voor top trainingsfaciliteiten, kwaliteitsvolle omkadering door gediplomeerde trainers, specifieke trainingsschema’s voor elk type atleet, en een massa ervaring & tips voor de ¼, ½ en volledige triatlons. Ook de wereld van duathlon en van andere endurance sporten is de staf van GETT allerminst vreemd.

“GETT the fun”:

Sport moet echter in de eerste plaats fun zijn. GETT staat garant voor een unieke groepssfeer, clubambiance bij trainingen en wedstrijden, en top class events. Beleving is immers een cruciaal aspect van het hele sportgebeuren bij GETT.

Ten slotte biedt de geografische ligging van GETTS uitvalsbasis heel wat opportuniteiten: de centrale positie in Zuid-Oost-Vlaanderen zorgt voor een uitgelezen trainingsgebied waar GETT gretig gebruik van maakt. Meer dan uitdagend genoeg en verkeersluw!

MTB,- & fietsroutes starten aan de achterdeur, de Muur en de Bosberg kent GETT als zijn broekzak. Voor trailruns hoeft GETT maar “zijn” Gavers in, naar de Finse piste of het onverharde looppad van 4 km rond het provinciaal domein. Ook van de atletiekpiste in het centrum van Geraardsbergen maakt GETT graag en vaak gebruik. Zwemfaciliteiten zijn er in- & outdoor bij De Gavers en in de steengroeve in Lessen. Kortom: keuze te over.

Maar ook naar ledenpotentieel is GETT heel centraal gelegen. Het aanbod van de club vult in deze regio een vraag in die door heel wat (kandidaat-)leden dankbaar aanvaard wordt. Op korte tijd is het ledenaantal nu al verhoogd naar 75 vaste leden en kent de club een sterk groeiende jeugdafdeling.

Afspraak op zaterdag 7 juni, in en rond het zwembad van Provinciaal Domein De Gavers, van 9u30 tot 12u50, voor de Tweede GETT Jeugdzwemloop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here