Personen met een beperking mogen niet in de kou blijven

mensen met beperkingBelofte maakt schuld. Personen met een beperking mogen niet in de kou blijven staan. Een dikke week geleden brachten we met z’n allen onze stem uit. De moeder der verkiezingen heette het. Want we kozen niet alleen voor het Europese parlement, maar ook wie ons de volgende vijf jaar vertegenwoordigt op het federale en het Vlaamse niveau.

Tegen de avond van die bewuste zondag 25 mei werd duidelijk hoe de kiezer de kaarten heeft gelegd. Het eigenlijke kaartspel is ondertussen ook begonnen en zal nog wel even doorgaan, hopelijk niet al te lang. “Informateur, formateur, verkenningsgesprek, coalitievorming, regeringsonderhandeling, regeerakkoord en begroting”. Terminologie waar het journaal de komende periode bol van zal staan.

We wachten af welke partijen het laken naar zich toe trekken en hoeveel water ze in de wijn doen. Wat betreft beleid voor personen met een beperking zouden de aanstaande regeringspartijen elkaar gemakkelijk moeten kunnen vinden. Want in al onze gesprekken met politici hoorden we eensgezind dat als zij aan zet zouden zijn, de nodige middelen op tafel komen om de noodzakelijke systeemverandering door te voeren en de wachtlijsten aan te pakken.

Als onze politici zich aan hun woord houden, mogen we op dit vlak in de komende regeerperiode aanzienlijke stappen vooruit verwachten.Meer info op www.onafhankelijkleven.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here