Internationaal voetbaltornooi aan de Blaarmeersen in Gent

europub leagueZaalvoetbalclub Spartak Gent organiseert in het weekend van 13, 14 en 15 juni een internationaal voetbaltornooi aan de Blaarmeersen in Gent. Aan dit tornooi zullen 8 ploegen deelnemen, goed voor zo’n 130 mensen uit 8 verschillende Europese landen. Tijdens dit evenement staat niet enkel voetbal centraal, maar evenzeer Europese verbondenheid.

De Europubleague is tot stand gekomen in 2008 door een uitwisseling met een ploeg uit Londen.

Na twee edities waarbij een ploeg uit Gent (minivoetbalclub Celtic Towers en zaalvoetbalclub Spartak Gent) naar Londen trok voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen een lokale club, werd dit door andere, locale Europese voetbalteams opgepikt. Het idee kwam tot stand om daar meer ploegen bij te betrekken uit diverse landen met als enige gezamenlijke doel: via voetbal mensen samen brengen in heel Europa…

Gastheer voor dit event is elk jaar een andere stad uit de deelnemende ploegen. Londen, Wenen, Rome, Mannheim, Tipperary waren al aan de beurt en dit jaar is Gent dus aan zet.

De Europubleague is meer dan een voetbaltornooi. Noem het gerust een Europees integratieproject waarbij voetbal het middel is om mensen te verenigen. Vandaar dat niet alle activiteiten op één dag – met name zaterdag 14 juni – zijn gepland. Deelnemers nemen immers van de gelegenheid gebruik om de gaststeden uitgebreid te bezoeken. Elke editie is een unieke gelegenheid om de gaststad in de kijker te zetten, en dit voor een internationaal publiek.

De officiële opening vindt plaats op vrijdag 13 juni om 18u onder de Stadshal. Gents Schepen van Sport Resul Tapmaz zal er het welkomstwoord voeren. Daarna wordt in Café Defoo de ploegvoorstelling en loting afgewerkt.

Op zaterdag 14 juni vindt het tornooi zelf plaats aan de Blaarmeersen op terreinen C en D. De prijsuitreiking en afterparty gaan door in Club Tijuana. Op zondag 15 juni neemt iedereen afscheid van elkaar.

Met de Europubleague worden elk jaar ook enkele goede doelen gesteund. Al van bij het ontstaan van dit unieke tornooi steunen we ‘the Pallottine Mission’, een kindgericht project in Aruba, Tanzania en daarnaast een ‘lokaal project’. Dit lokaal project wordt uitgekozen door de organiserende gaststad, in het geval van Gent gaat het om een voetbalinitiatief in Brazilië ‘So Lazer’, ten voordele van arme kinderen uit de favela in Barra do Sahy.

Voor meer informatie over het event, kan u terecht op de facebook-pagina: https://www.facebook.com/#!/EuroPupLeague

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here