Klacht tegen winnaar Mijn Restaurant 2009

medialaanMEDIALAAN dient klacht in tegen Claudio Del’Anno wegens laster

Vandaag verscheen in de pers dat Claudio Del’Anno, winnaar van Mijn Restaurant! 2009, gisteren klacht indiende tegen MEDIALAAN. Meer dan vijf jaar na zijn deelname vordert deze ten onrechte een grote som van MEDIALAAN. Naar aanleiding van die klacht en de uitspraken in de pers dient MEDIALAAN, moederbedrijf van VTM, nu zelf klacht in tegen Claudio wegens lasterlijke aangifte.

Het winnende duo van Mijn Restaurant! 2009 Gaëlle Six en Claudio Del’Anno gingen in het verleden al in proces tegen VTM maar verloren de zaak. Aanleiding voor die eerdere procedure tegen VTM was het faillissement van hun restaurant en de claim van de curator tegen Claudio en Gaëlle. De curator had namelijk vastgesteld dat ze excessieve kosten hadden gemaakt door o.a. maandenlang in een duur hotel te verblijven, boetes niet te betalen en met dure leasingwagens rond te rijden en dit op kosten van hun restaurant. Om aan die vordering van de curator te ontsnappen, beweerde het winnende duo, drie jaar na de deelname aan Mijn Restaurant!, plots dat ‘ze werknemer waren tijdens het programma’. De Rechtbank wees die stelling toen reeds af en meende dat zij zich niet konden verschuilen achter een beweerde arbeidsovereenkomst.

Er werd geen beroep ingesteld en maanden werd niets meer vernomen. Vreemd is dan ook dat Claudio enkele dagen geleden, meer dan vijf jaar na zijn deelname aan het programma, plots meer dan 150.000 euro eiste van MEDIALAAN, onder andere als morele schadevergoeding. Als MEDIALAAN hier niet op zou ingaan binnen de 5 dagen zou hij een strafklacht met burgerlijke partijstelling indienen. MEDIALAAN liet zich echter niet afdreigen, met de strafklacht tot gevolg.

Ben Appel, directeur Legal Affairs: “We zullen volledig meewerken aan het onderzoek, zoals we ook vorige keer gedaan hebben, en hebben alle vertrouwen in het oordeel van de gerechtelijke instanties. Maar dat de goede naam van ons bedrijf keer op keer besmeurd wordt, moet nu eindigen. Daarom dienen we een klacht wegens lasterlijke aangifte in.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here