VTM zendt uniek interview met Koning Albert II en Koningin Paola uit

Koning AlbertVTM zendt uniek interview met Koning Albert II en Koningin Paola uit. Het gaat om een tweedelig interview waarin reportagemaker Pascal Vrebos een diepgaand gesprek heeft met het koningspaar in kasteel Belvédère. Koning Albert II en Koningin Paola worden gevolgd in hun dagelijks leven en vertellen in een informele setting over hun persoonlijke en publieke leven. Zowel de gelukkige als de moeilijke en pijnlijke momenten komen aan bod.

Hun persoonlijke herinneringen: Een kindertijd getekend door een afwezige moeder voor de ene, een vader voor de ander. Een magische ontmoeting tussen twee mensen, de opvoeding van drie kinderen, met dagelijks geluk en met de moeilijkheden die “te vermijden waren geweest”.

De officiële mijlpalen: de abortuswet, het plotse overlijden van Koning Boudewijn, de zaak Dutroux, de politieke crisis die 541 dagen duurde… Het waren stuk voor stuk gebeurtenissen, drama’s die het koningschap troffen.

Zonder taboe kijken Koning Albert II en Koningin Paola terug op hun leven, en blikken ze vooruit naar de toekomst van hun kleinkinderen en naar de toekomst van België.

Kris Hoflack, algemeen hoofdredacteur VTM NIEUWS: “Als historicus ben ik bijzonder onder de indruk van dit openhartig en moedig gesprek. Ik heb veel respect voor dit intense document dat ongetwijfeld de geschiedenis zal ingaan als één van de meest unieke documentaires en gesprekken uit de Belgische tv-geschiedenis. Bovendien zien we in het tweeluik het koningspaar zoals we hen nog nooit zagen. Ook de beelden in de informele setting zijn zonder meer uniek.”

Pascal Vrebos, interviewer: “Voor het eerst getuigt een Belgische vorst over zijn koningschap, over de realiteit van zijn leven en over zijn gevoelens. In alle eerlijkheid, sereniteit en zonder taboe, spreekt Albert II over wat hij gedurende zijn 20 jaar als koning en een jaar na zijn aftreden niet kon vertellen.”

Een fragment uit het interview zal vanavond -dinsdag 3 juni 2014- te zien zijn in VTM NIEUWS van 19.00.

Tweeluik op maandag 9 juni 2014 om 21.45 en op dinsdag 10 juni 2014 om 21.45
VTM zendt volgende week -maandag 9 juni om 21.45 en dinsdag 10 juni om 21.45- simultaan met RTL-TVI een uniek interview uit met Koning Albert II en Koningin Paola.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here