Open Vld – Vragen bij het horecabeleid en Hopmarkt

jjdeguchtfAalst – Open Vld stelt zich ernstige vragen bij het horecabeleid en het beleid aangaande de heraangelegde Hopmarkt

De vorige Aalsterse meerderheidspartijen keurden de plannen voor een ondergrondse parking en de heraanleg van de Hopmarkt goed met het oog op een ondersteuning van de handelszaken in het centrum en een aangename leefomgeving voor de buurtbewoners. “In plaats van de heraanleg aan te grijpen om onze Hopmarkt om te vormen tot een aantrekkingspool van onze stad en de horeca-uitbaters te ondersteunen, doet deze meerderheid echter net het omgekeerde. Hier worden historische kansen gemist”, aldus Bart Van den Neste en Jean-Jacques De Gucht, gemeenteraadsleden voor Open Vld.

De twee paviljoenen op de Hopmarkt staan vandaag nog steeds leeg. “Reeds jaren is er sprake om in één van de paviljoenen een moderne toeristische dienst te huisvesten, maar het is duidelijk geen prioriteit van de stad om, in het vooruitzicht van de zomermaanden, toeristen op een aangename manier te laten kennismaken met onze stad en haar troeven op een toplocatie in het centrum van onze stad. Het tweede en grootste paviljoen dat door deze meerderheid van stadscafé op papier omgevormd werd naar een ontmoetings- en receptieruimte, staat net zoals het paviljoen voor de toeristische dienst nog steeds in ruwbouw wat zowel overdag als ’s avonds een desolate indruk nalaat bij de voorbijgangers”, aldus Bart Van den Neste.

Maar ondanks deze situatie doen de verschillende horecazaken op de Hopmarkt hun uiterste best om het plein nieuw leven in te blazen. Het is dan ook bijzonder jammer te moeten vernemen dat één van deze horecazaken door een slechte communicatie net voor de zomermaanden te horen moet krijgen dat zij geen terras mogen plaatsen.

“Voor een horecazaak met een dergelijke ligging betekent het hebben van een terras het verschil tussen een laag-en een hoogseizoen. In moeilijke economische tijden is een dergelijke communicatie, waarbij je van de ene op de andere dag moet horen dat je niet langer een terras mag plaatsen, onverantwoord, zeker als je de horecazaak in kwestie eerst een investering van 4.000 euro laat doen voor terrasmeubilair”, aldus Jean-Jacques De Gucht.

“Wij hebben steeds de komst van een horecacoach toegejuicht, maar het heeft geen zin een horecacoach aan te stellen om de communicatie tussen de stad en de horeca-uitbaters vlotter te laten verlopen als er geen overeenstemming is tussen het beleid en de communicatie van deze horecacoach. Wij hopen dan ook dat er zo snel mogelijk een oplossing kan gevonden worden waardoor horecazaken zoals ’t Hopken niet langer in de onzekerheid moeten verder werken”, besluiten Bart Van den Neste en Jean-Jacques De Gucht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here