Paardenmarkt Dilbeek groot succes

paardenmarkt
Paardenmarkt Dilbeek groot succes!

Afgelopen zaterdagmorgen van 8u tot 13u kon je terecht op de tweede paardenmarkt van 2014 in Dilbeek. Toen we de paardenmarkt betraden maakten we we kennis met Nadia elmaouhab de secretaresse van de vereniging “De Paardenvrienden”. Wat later konden we ook kennismaken met een dol enthousiaste voorzitter Pierre Van Den Driessch.

Hij was fier dat de Dilbeekse paardenmarkt het zo goed deed en dat er meer dan 100 paarden ingeschreven waren. Het eerste wat me opviel toen ik de markt betrad was dat er een aardig mondje Frans gesproken werd. Pierre wist me onmiddellijk de reden te verklaren: “Omdat overal ten lande paardenmarkten verdwijnen ‘krijgt die van Dilbeek meer aandacht ook vanuit Wallonië zei Pierre. Hij ging verder met te zeggen dat de laatste markt die verdween die van Ciney was. Ook een reden dat Dilbeek zo populair is bij de handelaars in paarden is het feit dat hier geen inschrijvingsgeld moet betaald worden.

Het gaat erom dat hier mensen rechtstreeks een paard kopen en verkopen en dat hoeft niks te kosten vervolgde de voorzitter. Wist je zei hij dat op sommige markten tot 5€ moet betaald worden per paard? Als je dan bvb met 50 dieren komt dan is dat inderdaad een dure onderneming. Ook is er gedurende de markt een dierenarts aanwezig in de persoon van Peter Bulens, die er moet over waken dat de dieren in goede conditie zijn.

Even later zagen we ook nog schepen Diane Van Hove die voor ze haar dossiers van het schepencollege ging inkijken even van de gelegenheid gebruik maakte om de markt te bezoeken en een praatje te slaan met een gelukkige voorzitter. Het moet hem nagegeven worden dat zijn markt tot in de puntjes is uitgewerkt. Voor iedereen die deze editie gemist heeft komt er nog één op zaterdag 26 juli tevens de laatste van 2014.

Voor de volgende activiteit van De Dilbeekse Paardenvrienden is het slechts wachten tot 22 juni want dan is er in samenwerking met Recrea-men v.z.w. een eerste koetsentocht (ook voor ruiters). Als vertrekplaats koos men de hoeve van Georges Zelderloo gelegen Wolsemstraat 108 te Sint-Martens-Bodegem. Er is vrij vertrek voorzien tussen 9u en 11.30u. Het parcours is volledig bewegwijzerd en loopt langs landelijke wegen en de “sky lines” van Brussel, is 33km lang dat naar wens kan ingekort worden tot 22km. vooraf inschrijven is wel vereist bij Nadia.elmaouhab@telenet.be.

De kostprijs bedraagt 8€ per persoon inclusief lunchpakket, koffie en drankbronnetjes. Ruiters betalen slechts 4€ en voor leden van recrea-men is het zelfs gratis. vanaf 12u tot 19u is er nog een pensenfestijn en dit aan 10€ per persoon. Als de zon van de partij is zal het voor paarden, ruiters en bezoekers een schitterende zondag worden.

paardjes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here