Zaterdag opnieuw paardenmarkt te Dilbeek

paarden1Al meer dan 15 jaar zijn er jaarlijks vier paardenmarkten in Dilbeek. Op deze markten kunnen er paarden, pony’s en ezels worden aangekocht en verkocht. De “Dilbeekse paardenvrienden” zijn eigenlijk een voortzetting van wat er reeds bestond in Dilbeek onder de naam “vzw De Dilbeekse Ruiterkringen & De Vrienden van het Paard”. Jammer genoeg zijn er wat problemen gerezen na de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 en was er geen ambitie meer om de paardenmarkten en de succesvolle Sint-Hubertusviering verder te organiseren.

Gelukkig waren er nog een paar mensen van deze vzw die het nog zagen zitten om deze activiteiten te blijven organiseren. Er werd gezocht en gevonden, acht mensen verklaarden zich bereid om de paardenactiviteiten opnieuw leven in te blazen. Onder de nieuwe naam “Dilbeekse paardenvrienden” en de leiding van huidig voorzitter Pierre Van Den Driesch gingen deze vrijwilligers opnieuw aan de slag.

Het was deze mensen duidelijk menens want naast de 4 paardenmarkten dit jaar doen ze er nog een koetsentocht bovenop. De tweede paardenmarkt gaat door aanstaande zaterdag van 9u tot 13u. Deze zal doorgaan rond het gemeentehuis van Dilbeek. Naast het kopen en verkopen van dieren worden er voor de kinderen opnieuw gratis rondritjes op een pony voorzien. Voor mensen die zaterdag niet aanwezig kunnen zijn krijgen nog een herkansing op zaterdag 26 juli eveneens op dezelfde locatie en uren. Een allerlaatste kans voor dit jaar is er nog op zaterdag 20 september, daarna is het wachten tot 2015.

Vermelden we tenslotte dat de koetsentocht doorgaat op zondag 22 juli met als vertrekplaats de hoeve van Georges Zelderloo gelegen Wolsemstraat 108 te Sint-Martens-Bodegem. Meer info zowel voor de paardenmarkt als de koetsentocht kan steeds bekomen worden bij volgende personen via mail: nadia.elmaouhab@telenet.be of telefonisch met Limbourg Gustaaf op 02/306 05 19. De voorzitter is te bereiken op volgend adres: P. Van Den Driesch Stichelgatstraat 18 – 1700 Dilbeek – gsm 0475/54 30 02.

koets
muziek

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here