Deurwaarder legt beslag bij Geloeif me goed

advoGeloeif Me Goed of GMG staat met zijn rug tegen de muur, de deurwaarder heeft gisteren een beslag gelegd op de inboedel van verschilleden leden van de groep. De carnavalisten moeten nog steeds 1,5 miljoen betalen. De verzekering Axa betaalde destijds een deel van de schade aan de verschilleden schuldeisers. Indien de carnavalisten niet snel over de brug komen met hun geld zal de inboedel worden meegenomen en openbaar verkocht.

Via allerlei activiteiten trachten de carnavalisten wat geld bij elkaar te sprokkelen, maar dit is een druppel op een hete plaat.

De brand werd volgens het oordeel van de branddeskundigen veroorzaakt door een oververhitting van een tractor binnen in de loods.

De 30 toenmalige carnavalisten van Geloeif Mè Goed moeten samen de schadevergoeding van 824.205 euro schade en nog eens 432.092 euro aan intresten betalen. Dat wil dus zeggen dat de 30 leden elk ongeveer 50.000 euro (voor de slechte verstaander: 2 miljoen BFR) voor zijn eigen rekening moet nemen omdat de carnavalsgroep toen nog een feitelijke vereniging was. Daarbovenop moeten er nog gerechtskosten en registratiekosten worden betaald. Eén lid werd niet verantwoordelijk geacht omdat ze op het tijdstip van de stoet in het buitenland verbleef.

Dit is een drama voor de betrokken leden. Ook te bedenken dat er verschillende leden zijn uit één en hetzelfde gezin betrokken zijn.

Update – Burgemeester Christoph D’Haese

Burgemeester Christoph D’Haese is verbolgen over de negatieve commentaren die hij krijgt in het dossier van Geloeif me Goed. Al maanden probeert hij te bemiddelen in deze zaak en werd vergaderd met verzekeraars, advocaten, deurwaarders en zelfs leden van de groep. “Nu het vijf voor twaalf is en er nog altijd geen oplossing is, schiet iedereen op mij. Ik had er ook mijn handen kunnen vanaf houden. Ik wou dat niet omdat ik zo begaan met die mensen. Maar wat ze ook zeggen, ik blijf verder proberen dit dossier een beter einde te geven dan wat nu voorligt, een arrest dat hen veroordeelt. Hiermee heb ik niets te maken. Het persbericht van vandaag doet mij wel pijn”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here