Geadopteerde kinderen uit DRC komen naar Belgie

kinderwagenVicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is opgelucht dat zes Belgische kinderen van uit de Democratische Republiek Congo (DRC) naar ons land zijn vertrokken. Ze waren door Belgische gezinnen geadopteerd. De adoptiedossiers waren een aantal maanden geblokkeerd, maar de kinderen zijn nu aan boord van een vliegtuig naar België.

Verschillende diplomatieke stappen bij de Congolese overheid hebben hun vruchten afgeworpen. De minister begrijpt dat de Congolese overheid ervoor heeft willen zorgen dat deze adopties in de best mogelijke omstandigheden zouden plaatsvinden om de kinderen te beschermen. Hij herhaalt dat België strenge en strikte procedures volgt. De minister zegt ook dat hij de DRC wil helpen om daarvoor voor de beste waarborgen uit te werken, als de overheid dat zou willen.

Didier Reynders is tevreden dat deze families eindelijk verenigd kunnen worden. Voor de kinderen en hun adoptieouders is het belangrijk dat dit in volledige intimiteit en rust gebeurt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here