Comical Ali zit ook in de Belgische politiek

vlaanderen

Overwinnaars verkiezingen likken hun wonden

Het gaat goed binnen de Belgische politiek, als we de politiekers mogen geloven hebben ze allemaal gewonnen en is de N-VA de grote verliezer van 25 mei 2014. Op facebook lezen we wel enkele opmerkelijke uitspraken. “De geschiedenis herhaalt zich, Comical Ali is terug in de Belgische politiek.”

Mohammed Saïd al-Sahaf (Hilla, 1940), bijgenaamd: Comical Ali naar analogie met Chemical Ali, was Iraaks minister van Informatie onder het regime van Saddam Hoessein. Hij verscheen tijdens de Tweede Golfoorlog dagelijks op de televisie, waarbij hij de actuele situatie schetste van de strijd. Het beeld dat hij gaf week sterk af van het beeld dat het Pentagon schetste. Toen journalisten in Bagdad verslag deden van Amerikaanse tanks die de stad binnenreden gaf hij op de televisie nog steeds te kennen dat de strijd voor het Iraakse regime voorspoedig verliep. Hierdoor werd hij een cultfiguur als archetype van de aperte leugenaar. (wikipedia)

Manuela Van Werde (N-VA) verklaarde “En daar is die vreemde redenering weer van anti-N-VA-ers: ’66 procent van de mensen hebben NIET voor N-VA gestemd’. Dat klopt, maar mag ik dan ook opmerken dat nog veel méér mensen NIET voor Sp.a gestemd hebben, nog veel méér mensen hebben NIET voor OVLD gestemd, nog veel méér mensen hebben NIET voor CD&V gestemd en nog gigantisch veel méér mensen hebben NIET voor Groen of PVDA gestemd. Die vreemde redenering die partijen met onverenigbare programma’s bij elkaar optelt, kan blijkbaar alleen als het over N-VA gaat….”

1 REACTIE

  1. Klopt gedeeltelijk…alleen was het wel de N-VA voorzitter die de kiezer tot vervelens toe op het hart drukte dat het de verkiezingen ging om de keuze tussen het N-VA-model (kiezen voor N-VA) of het PS-model (kiezen voor een andere partij… zodoende…

  2. Klopt gedeeltelijk…alleen was het wel de N-VA voorzitter die de kiezer tot vervelens toe op het hart drukte dat het de verkiezingen ging om de keuze tussen het N-VA-model (kiezen voor N-VA) of het PS-model (kiezen voor een andere partij… zodoende…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here