SD&P niet tevreden met het behaalde resultaat

sdenp

sdenpSD&P uit Aalst is niet 100% tevreden met het behaalde resultaat van deze nationale verkiezingen van 25 mei 2014. Dit blijkt uit de bedankingsbrief dat te lezen staat op de website van SD&P. Als nieuwe opkomende partij moesten ze opboksen tegen SP.A waarvan ze zich enkele maanden geleden afscheurden. Daarbij kwam ook dat de bevolking massaal voor N-VA stemden, wat ook een spelbreker was voor deze nieuwe partij.

SP&D verwijt de nationale media er als de kippen bij te zijn toen in januari de sp.a – afdeling voor de bijl ging maar zwegen SD&P dood tijdens de verkiezingscampagne. Terecht of onterecht, waarschijnlijk zal dit wel aan hun eigen communicatieverantwoordelijke gelegen hebben, wie zal het zeggen.

SD&P dankt kiezers en het enthousiaste team!
SD&P ging op 20 januari 2014 van start nadat de sp.a – afdeling op instructie van hogerhand werd opgeheven omdat een meerderheid van de afdeling een jaar eerder had gekozen voor bestuursdeelname met NV.A en CD&V. Zeer snel na deze opstart moest er gekozen worden om deel te nemen aan de federale en Vlaamse verkiezingen.

“Wij danken onze kiezers, sympathisanten en alle kandidaten voor hun steun, hun stem en hun vriendschap,” aldus de lijsttrekkers Ann Van De Steen en Dylan Casaer. Op nauwelijks 4 maanden tijd wist de partij een hele ploeg kandidaten te verzamelen, een programma uit te werken en een nationale campagne op te starten. De nationale media kwamen graag langs toen in januari de sp.a – afdeling voor de bijl ging maar zwegen SD&P dood tijdens de verkiezingscampagne. PVDA+ kreeg ruime media-aandacht de voorbije maanden maar haalde in het kanton Aalst een uitslag ver beneden die van SD&P.

“Deze verkiezingen kwamen ongetwijfeld te vroeg voor SD&P om echt uit te pakken, maar ons doel om in de regio Aalst in de kijker te lopen en nieuwe figuren te werven, is zeker geslaagd,” aldus Casaer en Van De Steen. “Wij zitten op schema. Wij hebben nu 4 jaar de tijd om ons grondig voor te bereiden om er te staan bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here