Duizenden N-VA-ers overrompelen Planckendael

pl1
Deze morgen verzamelden duizenden N-VA-ers in het dierenpark Planckendael te Muizen bij Mechelen. Toen Bart De Wever zijn speech begon sprak hij over zesduizend aanwezigen, maar op dat moment waren nog velen aan het aanschuiven in de file. Die reikte van aan het Provinciaal domein Hofstade tot aan de parking. Er was iemand die me wist te vertellen dat hij om 10.55u aan het Provinciaal domein Hofstade stond en pas een uur later om 12.05 de parking kon opdraaien en dat voor 3 km.

In de openingsspeech van Liesbeth Homans (lijsttrekster Vlaams Parlement voor Antwerpen) richtte ze zich in de eerste plaats tot alle kinderen en verontschuldigde zich dat hun mama en papa de laatste weken zo veel van huis waren om campagne te voeren en te flyeren. Ze benadrukte ook dat de kinderen vooral gekomen waren om de dieren te zien en dat ze bijgevolg geen boodschap hadden aan een lange toespraak. Ze dankte de kinderen van harte en verontschuldigde zich voor alle lelijke woorden die ze in deze campagne geleerd hadden (vooral van andere partijen) maar richtte dan toch even het woord tot de mama’s en papa’s.

Liesbeth Homans ging verder met een bloemlezing van woorden die andere partijen hen toedichten zoals: ” Asociaal, hardvochtig (of hardvochtige dragonder), egoïstisch, Thatcheriaans en misdadig.

Daarna had ze het over kopstukken van andere partijen die de mensen gingen bezoeken, niet om over hun programma te spreken. Maar wel om ze met opgeheven vingertje te vertellen hoe slecht N-VA wel niet is. Over hoe ze hun pensioen willen afpakken. Over hoe ze hun kinderen willen straffen als ze werkloos worden. Daar klopt niks van. Integendeel zei ze, onze tegenstanders bedienden zich van halve waarheden en hele leugens.

Ze ronde af met te duiden welk Vlaanderen de N-VA wel wil: We willen Vlaanderen opnieuw vooruit stuwen sprak ze. Een Vlaanderen met meer jobs, meer loon naar werken, eerlijke hogere pensioenen voor wie op rust is. Maar ook een warm Vlaanderen dat een sociaal vangnet biedt voor wie het moeilijk heeft en geholpen moet worden om weer op eigen benen te staan. Dat is het Vlaanderen waarin ik wil leven!

Dat is het Vlaanderen waarin ik mijn kinderen wil laten opgroeien. Dat is het Vlaanderen waar N-VA voor staat. afsluiten deed ze met “samen gaan we voor een beter Vlaanderen” Applaus en gejuich van de hele menigte die op de evenementenweide stond.

Daarna was het tijd voor ontspanning met de groep De Bende van Nasrien & Arne. Zij brachten een explosieve show met ‘Hits for Kids’.Voor de jongste en oudere kinderen én voor de hippe volwassenen. onmiddellijk stond de weide in vuur en vlam en het jonge publiek genoot er zichtbaar met volle teugen van.

Na het optreden van de bende was het tijd voor het hoogtepunt van de dag, de toespraak van partijvoorzitter Bart De Wever. Hij begon met te zeggen dat het morgen zover was, morgen vervolgde hij, beslist Vlaanderen over de toekomst. Groot gejuich van de aanwezigen. Hij had het ook over de oproep die hij op het congres te Brugge had gedaan voor een waardige campagne. Maar moest tot zijn spijt vaststellen dat zijn woorden in de wind werden geslagen door de andere partijen. Sommigen voerden eigenlijk geen campagne voor zichzelf, maar tegen ons. De Vlamingen kregen daarbij te pas en te onpas te horen: Dat we de boel gaan blokkeren. Dat we de werklozen en de zwakkeren willen veroordelen tot de totale armoede, dat we de mensen hun pensioen gaan afpakken! Alles was goed om de Vlamingen de daver op het lijf te jagen: kettingzagen, hakbijlen, bloed … het kon niet op. Het niveau kon bij momenten nauwelijks nog lager. Beste mensen zei Bart, dat is niet onze stijl. Dat is gewoon géén stijl. algemeen boegeroep galmde over de weide.

Daarna had hij het o.a. over het gezin als hoeksteen van onze maatschappij. En dat N-VA daar niet zou aan raken. Dat bij geen krachtig mandaat Di Rupo II al in de steigers stond en indien dat zou gebeuren dat we terug achteruit zouden boeren. Wij willen sociaaleconomisch herstel brengen en dat herstel via het confederalisme veilig stellen. En hij sloot af met deze slotzin: “Kies morgen alstublieft voor de N-VA, zodat wij overmorgen kunnen beginnen aan de verandering! Verandering voor vooruitgang”! Een groot en daverend applaus was zijn deel.

Na de toespraak was het tijd om de inwendige mens te versterken en kon men op de evenementenweide een hapje eten. Er was keuze tussen de Vlaamse, de mediterrane en de Aziatische keuken. En toen was het eindelijk tijd voor de kinderen om de dieren te bezoeken, want Planckendael is tenslotte toch een dierenpark nietwaar? Omstreeks 18u keerde menig bezoeker moe maar voldaan terug huiswaarts met in het achterhoofd de verkiezingen van morgen. Meer Foto’s klik hier.
pl2

pl3

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here