Wieze Tripel wint brons op de Australian Beer Awards

wieze bier
Wieze Tripel wint brons op de Australian International Beer Awards.

Deze tripel won gisterenavond in Melbourne de bronzen medaille in de categorie “Best Belgian Style Triple”, tijdens de uitreiking van de Australian International Beer Awards (AIBA). Opmerkelijk, want het is al de tweede keer dat dit pas gelanceerde bier in de prijzen valt.

De AIBA bekroont de beste bieren ter wereld en wordt internationaal erg hoog aangeschreven. Dit jaar streden een record aantal van 1560 internationale kwaliteitsbieren uit 31 verschillende landen mee om 1 van de 25 awards te winnen.

Dat Wieze Tripel nu al een prijs wist weg te kapen, mag ronduit een verrassing heten. Wieze Tripel werd voor het eerst voorgesteld aan het grote publiek op het afgelopen Zythos Bier Festival in Leuven, eind april.

Deze award is een echte opsteker voor Alexander Vanlerberghe, bezieler van het project. Hij koos ervoor het bekende biermerk Wieze niet verloren te laten gaan en liet naar eigen smaak een nieuwe tripel brouwen, met succes zo blijkt.

De Wieze tripel is nieuw, maar het merk Wieze doet bij velen wellicht een belletje rinkelen. Brouwerij Van Roy brouwde in 1866 al bier in Wieze en het merk behoort dus tot de oudste biermerken van België. Bij het grote publiek zijn de Wieze oktoberfeesten bekend als een volksfeest dat erg populair werd in de jaren 80.

Nu staat Wieze er terug, met een tripel van hoge gisting. De subtiel kruidige smaak, het complex hop-aroma en de licht bittere afdronk typeren dit speciaalbier.

Deze internationale erkenning zal er zeker toe bijdragen dat de echte bierliefhebber de Wieze Tripel naar waarde zal weten te schatten in het uitgebreide bierlandschap dat België rijk is.

wieze bier 1

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here