Politie Gent vat handtasdief met Find my iPhone

gsmPolitie Gent vat handtasdief na achtervolging met ‘Find my iPhone’. De Gentse politie vatte gisteren een handtasdief nadat ze het signaal van een gestolen iPhone had gevolgd via de applicatie ‘Find my iPhone’. Het voertuig van de dief, een Audi met Franse nummerplaat, kon onderschept worden aan De Sterre. De vier inzittenden, twee mannen en twee vrouwen, hadden de Franse nationaliteit. Eén van hen, een 19-jarige vrouw, bekende de feiten. Zij wordt voorgeleid voor de onderzoeksrechter. De andere drie mochten beschikken.

Op donderdagochtend deden twee inspecteurs van de Interventiedienst van de Gentse politie een patrouille in de Overpoortstraat. Rond 3 uur werden zij gewenkt door een slachtoffer van een handtasdiefstal. De vrouw had haar handtas onbeheerd achtergelaten in een café. Enige tijd later merkte ze dat haar handtas gestolen was. Behalve haar portefeuille zat er ook een iPhone in de handtas.

‘Find my iPhone’

De vrouw had de applicatie ‘Find my iPhone’ op het toestel geïnstalleerd. De inspecteurs konden via de applicatie zien dat het gestolen toestel nog steeds een signaal uitzond vanuit de buurt van de Kantienberg. De inspecteurs snelden ter plaatse, maar zagen dat het signaal zich ondertussen verplaatst had naar de stadsring. De dief verplaatste zich duidelijk met een voertuig. De inspecteurs bleven het signaal volgen terwijl ze via de radio de veranderende positie van het signaal doorgaven. Verschillende teams begaven zich nu naar de locatie waar het voertuig zich zou bevinden. Inspecteurs van het Overlastteam, die patrouille liepen in de buurt, hadden zich intussen opgesteld aan het kruispunt aan De Sterre.

Op het moment dat het voertuig, een Audi met Franse nummerplaat, aan de Sterre kwam, naderden de achtervolgende inspecteurs ook het kruispunt. Ze plaatsten hun voertuig in het midden van de rijbaan en konden de Audi doen stoppen. In de auto zaten twee mannen en twee vrouwen met de Franse nationaliteit. Via ‘Find my iPhone’ activeerde een inspecteur een geluidssignaal op het gestolen toestel. Dit signaal kon daarna duidelijk gehoord worden in de handtas van een van de verdachten, een 19-jarige vrouw. In haar handtas vonden ze de gestolen iPhone. Later werd in het voertuig ook nog de portefeuille van het slachtoffer aangetroffen. De vrouw bekende achteraf de feiten en wordt voorgeleid voor de onderzoeksrechter. De andere drie mochten beschikken.

Als je een iPhone bezit en die wordt gestolen, kan het dus handig zijn als de applicatie ‘Find my iPhone’ erop geïnstalleerd is. Op die manier bestaat er toch nog een kans dat de politie de iPhone kan terugvinden. Maar nog beter is om je spullen niet onbeheerd achter te laten zodat ze niet gestolen kunnen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here