Hub en Kaho krijgen nieuwe naam

kahoHUB EN KAHO WORDEN ‘ODISEE’. In september veranderen de Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB) en de KAHO Sint-Lieven van naam. Beide merknamen verdwijnen dan voorgoed uit het Vlaamse hogeronderwijslandschap en worden vervangen door de merknaam Odisee. De naamsverandering is het gevolg van de fusie tussen beide instellingen, sinds begin dit jaar, en de integratie van hun academische opleidingen in de KU Leuven.

“Samen en apart hebben de Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB) en de KAHO Sint-Lieven vele jaren hun stempel gedrukt op het hoger onderwijs in Vlaanderen. De twee instellingen, met campussen in Aalst, Brussel, Gent en Sint-Niklaas, zijn beide lid van de Associatie KU Leuven en zijn sinds begin dit jaar officieel gefusioneerd. De naamsverandering is het gevolg van die fusie en van de integratie van hun academische opleidingen in de KU Leuven”, vertelt Dirk De Ceulaer, algemeen directeur van HUB-KAHO.

Eerst visie, dan naam

De nieuwe naam is het resultaat van een breed uitgerold participatietraject waarbij eerst de missie, de visie en de waarden van de ‘nieuwe’ HUB-KAHO werden bepaald. “Een nieuwe naam zoeken, is niet alleen een communicatieve opgave, maar vooral ook een visionaire. Wij vonden het nodig om eerst de identiteit van onze nieuwe organisatie scherp te stellen en bij die oefening studenten en personeelsleden te betrekken. Met de inzichten van dat traject als basis werd door een grote groep collega’s en studenten vervolgens gezocht naar een nieuwe naam, die vanaf september zo goed en zo breed mogelijk zal worden gecommuniceerd”, aldus de algemeen directeur.

Weerspiegeling van waarden

Dirk De Ceulaer: “Met Odisee hebben we gekozen voor een naam die de visie, energie en kracht in zich heeft om mensen aan zich te binden en het gedachtegoed dat we als onderwijsinstelling bepaalden, in te vullen en te versterken. Niet alleen is de naam een verwijzing naar een bijzonder rijke cultuurhistorische erfenis, vooral is hij de weerspiegeling van de waarden die onze gehele onderwijsgemeenschap wil uitdragen. De nieuwe naam is een ‘statement’, gericht tot alle stakeholders, niet in het minst naar de huidige en toekomstige studenten: wij willen ‘open staan’, ‘verbinden’, ‘emanciperen’ en ‘grenzen verleggen’.”

Start in september

Met de nieuwe naam als basis is de hogeschool op dit moment bezig een nieuwe visuele identiteit te ontwikkelen. Dirk De Ceulaer: “Er komt een nieuw logo, de visuele vertaling van de nieuwe organisatie, en een nieuwe huisstijl voor alle publicaties en administratieve documenten. Ook de signalisatie wordt aangepakt. Tegen de start van het nieuwe academiejaar willen we met de voorbereiding van die omschakeling klaar zijn zodat we het nieuwe academiejaar kunnen starten met een nieuwe identiteit.”

kaho gent

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here