Dit is een onterechte beschuldiging zegt ACLVB

ACLBVDe Liberale Vakbond ACLVB blijft inzetten op activering. De vakbonden hebben er uiteraard geen belang bij dat veel mensen werkloos zijn en zeker niet op lange termijn. Dat is een onterechte beschuldiging.

Bij iedere onderhandeling zetten onze afgevaardigden zich in om zo veel mogelijk mensen aan het werk te houden. Wij verdedigen volop het recht op vorming voor werknemers tijdens hun volledige loopbaan zodat ze hun baan kunnen behouden in een wereld waar de diverse beroepen voortdurend evolueren. Wij verdedigen het recht op goede beroepsopleidingen voor werkzoekenden zodat zij de nodige kennis verwerven en een baan kunnen vinden.

Wij organiseren trouwens zelf opleidingen voor werkzoekenden (opstellen van CV en voorbereiden op sollicitatiegesprekken). Wij hebben ook onze eigen bijblijfconsulenten die mensen helpen in hun zoektocht naar werk.

Op basis van het aantal leden die actief zijn in privébedrijven beschikt de Liberale vakbond over de nodige legitimiteit om te spreken in naam van de werknemers tijdens onderhandelingen op het interprofessioneel niveau, in sectoren en op ondernemingsvlak. Wij zetten ons elke dag in voor sterke openbare diensten met voldoende personeel die tegemoetkomen aan de verwachtingen van de burgers.

Overigens is het goed om te weten dat de reële kosten voor de behandeling van een werkloosheidsdossier al geruime tijd heel wat hoger liggen dan de vergoeding die wij van de RVA krijgen. Het gaat bovendien om meer dan betaling.

Ter info: Reeds enkele weken geleden heeft de Liberale Vakbond volgend pamflet op de website geplaatst: http://www.aclvb.be/publicaties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here