Juridische stappen tegen Francis Delperee van CDH

karl_vanlouweTijdens een interview op de RTBF-radio noemde CDH-lijsttrekker Francis Delpéréé de N-VA “een racistische partij.”.

Karl Vanlouwe, lijsttrekker voor het Vlaams parlement in Brussel, tilt zwaar aan deze uitlatingen. “De N-VA is een democratisch partij die de universele rechten en vrijheden verdedigt, misschien meer dan de traditionele partijen, en die vertegenwoordigd is in alle parlementen. De N-VA heeft ook duidelijke standpunten op het vlak van integratie, inburgering en migratie. Onze partij staat voor een hechte samenleving waarin iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt.”

“Voor de komende verkiezingen presenteren N-VA-kandidaten van diverse afkomst zich aan de kiezer, kandidaten van Congolese, Marokkaanse, Turks-Koerdische origine, enz. Als partij wil de N-VA een verandering teweeg brengen. Blijkbaar stoort dit sommigen. Blijkbaar worden de gevestigde machten daar nerveus van. Leugens, verwijten en beschuldigingen op het allerlaagste niveau worden niet geschuwd. Onze partij veroordeelt racisme, en tilt dan ook bijzonder zwaar aan deze beschuldigingen.”.

Vanlouwe zal dan ook juridische stappen ondernemen tegen CDH’er Baron Francis Delpéréé onder de vorm van een klacht bij het Centrum voor Gelijke Kansen en een burgerlijke procedure wegens laster. Door het uiten van deze valse beschuldigingen probeert Delpéréé enkel en alleen om de kiezers bang te maken en te beïnvloeden. Het getuigt van een totaal gebrek aan respect voor een andere visie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here