Zeventiende losloopweide voor honden in Gentbrugge

hondenneusOp dinsdag 20 mei 2014 is in Gentbrugge de nieuwe losloopweide voor honden op de site ‘Gentbrugse Meersen’ officieel geopend. Het is al de zeventiende losloopweide voor honden in Gent. De honden kunnen er ongehinderd loslopen op een oppervlakte van 1400 m². Eind vorig jaar waren er in Gent bijna

26.000 geregistreerde honden.

De nieuwe hondenlosloopweide bevindt zich in de site ‘Gentbrugse Meersen’ tegenover het Frans Tochpark in de Voordries (langs de E17). Gent beschikt nu in totaal over 17 losloopweiden, of zo’n 203 are. En dat is nodig, want sinds 2007 is het aantal geregistreerde honden in de stad jaar na jaar gestegen. Eind vorig jaar waren er bijna 26.000 geregistreerde honden. Op alle openbare plaatsen, straten en pleinen in Gent geldt de aanlijnplicht. Maar niet op deze losloopweides. Hier kunnen honden vrijuit rond lopen. Maar hondeneigenaars blijven wel verantwoordelijk voor hun huisdier en op de losloopweide geldt ook de (hondenpoep)opruimplicht!

Schepen Tine Heyse: ‘Honden hebben nood aan ruimte waar ze eens los kunnen lopen. Om aan deze behoefte tegemoet te komen zet de Stad Gent in op het ontwikkelen van losloopweides. Met de realisatie van deze nieuwe zone in Gentbrugge, bedraagt de totale oppervlakte losloopweides in Gent nu liefst 20.300m², verspreid over 17 zones. Samen met de hondenzwemplaats aan de Watersportbaan betekent dit meer dan 22.453m² openbaar terrein dat we reserveren voor hondenrecreatie.’

Eind vorig jaar werd in het park Lange Velden op het einde van de Gaverstraat een losloopweide van 960 m² geopend. En in september 2013 is in de wijk Brugse Poort een losloopweide van zo’n 3.600 m² in gebruik genomen, aan de ingang van de Bourgoyen in de Papiermolenstraat. Op die manier hoopt de Stad Gent om loslopende honden in het natuurgebied Bourgoyen een halt toe te roepen. Hondeneigenaars die zich niet aan de aanlijnplicht houden, riskeren een GAS-boete van 60 euro.

Een overzicht van alle losloopweides en de hondenzwemplaats is terug te vinden op een kaart in de folder ‘Gids voor hondenbezitters in Gent’. Dit overzicht is ook digitaal te raadplegen via www.gent.be/dieren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here