Bronzen zinneke voor trainer Besnik Hasi

Guy Vanhengel vldbrusselBronzen zinneke voor trainer Besnik Hasi

In de marge van de viering van RSCA landskampioen heeft Brussels minister Guy Vanhengel de trainer van Anderlecht Besnik Hasi een zinneke gegeven. In het begin van het seizoen had niemand durven denken dat de Anderlechtse club opnieuw de landstitel zou veroveren nadat veel topspelers waren uitgezwermd. Hasi heeft dit op een minimum van tijd klaargespeeld. Hij is een Kosovaar die vele talen spreekt, een echt zinneke dus.

Het Bronzen Zinneke dat minister Vanhengel hem heeft overhandigd is een uniek, genummerd en bronzen miniatuurbeeldje van het bestaande kunstwerk van Tom Frantzen dat in de Kartuizerstraat in het centrum van Brussel staat.

Als Brusselse minister voor externe betrekkingen schenkt Guy Vanhengel af en toe een Bronzen Zinneke weg aan ‘informele ambassadeurs van Brussel’. Het is de eerste keer dat het beeldje naar een trainer gaat. De voorgangers waren zanger Johan Verminnen, wielrenner Eddy Merckx, acteur Pascal Duquenne en muzikant Toots Thielemans.

In de Brusselse volksmond is “zinneke” een soort synoniem voor “Ketje”: het wordt verzinnebeeld door een straathondje van gemengd ras met een hoog sympatico-gehalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here