DUO van start in Dilbeek

unizo 1
Vrijdagavond ging het langverwachte startersevent van DUO (Dilbeekse Unie van Ondernemers) van start in het Jeugdcentrum Castelhof te Sint-Martens-Bodegem. Met dit startevent willen de organisatoren zoveel mogelijk ondernemers uit de Dilbeekse regio samenbrengen om elkaar beter te leren kennen, van elkaar leren , ervaringen uit te wisselen en eventueel zaken met elkaar te doen.

Een kwartier voor aanvang was het al druk aan de balie waar de namen van de deelnemers gecontroleerd werden. Ondernemers die wilden aanwezig zijn op dit startersevent hadden zich online op voorhand moeten registreren. Ter plaatse kregen ze dan een zelfklever met hun naam op. Iedereen die binnenkwam werd een glaasje aangeboden door het bestuur en wegwijs gemaakt door een charmante dame van DUO.

Er stonden tafeltjes opgesteld met verschillende thema’s en volgens interesse in een bepaald thema kon je aan het desbetreffende tafeltje gaan staan. De thema’s gingen onder meer over ruimte om te ondernemen, financiën, ondernemen op het internet, detailhandel, enz…

voorzDe voorzitter (Guido Kestens) opende de vergadering door iedereen welkom te heten en het bestuur voor te stellen. Ook belichtte hij de doelstellingen van de nieuwe vereniging en kondigde meteen enkele activiteiten aan voor de toekomst.

Zo onthouden we Donderdag 5 juni om 19 uur: receptie in de nieuwe raadszaal van het Dilbeeks gemeentehuis t.g.v. Week van de anderstalige klant. Andere voorziene activiteiten zijn:
Midden juli: Vijverfestival: champagne-evenement
Einde september: spreker trendwatcher
Begin oktober: infostand jaarmarkt
Begin januari: kerstboomverbranding

Dan was het de beurt aan Tom Robersscheuten (UNIZO) om het kennismaken te vergemakkelijken met zijn “breek uit je netwerk” een ludieke manier om contacten te leggen met anderen. Zo was er o.a een opdracht dat de ene persoon van de andere moest gissen welk beroep hij/zij had, welke hobby’s en bevoorrechte vakantieplaats. De meeste deelnemers haalden daar een score van 1 op 3. Dat was om te bewijzen dat een eerste indruk gevormd word op 7 seconden (wetenschappelijk bewezen). Zo ging het nog een tijdje door met nog tal van andere opdrachten zodat iedereen met iedereen kennis kon maken. De avond werd afgesloten met een DUO-café met muziek en de nodige drank.

Vermelden we tenslotte nog dat DUO ontstaan is in nauwe samenwerking met het nieuwe gemeentebestuur en de adviesraad locale economie onder leiding van schepen Frank De Dobbeleer. DUO is ook lid van UNIZO (Unie van Zelfstandige Ondernemers). Binnenkort komt er een bevraging over de klantvriendelijkheid en medewerking van de gemeente Dilbeek tegenover de ondernemers die online kan ingevuld worden. Met een 140-tal aanwezigen kan de nieuwe vereniging alvast spreken van een geslaagd startevent.

Voor mensen of ondernemers die meer willen weten over DUO kunnen terecht op: www.duodilbeek.be.
unizo 2

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here