De eerste e-boeken in de Haaltertse Bib

haaltert bibBurgemeester Veerle Baeyens en schepen Laurent Volckaert ontlenen eerste e-boeken in Haaltertse bib

Deze voormiddag werden door burgemeester Veerle Baeyens en bibliotheekschepen Laurent Volckaert de eerste e-boeken uitgeleend in de hoofdbibliotheek van Haaltert. Ze hadden keuze uit een pilootcollectie van zo’n 400 titels die vanaf nu tegen een democratische prijs ter beschikking staan van elke bibliotheekgebruiker.

Vandaag ging ook de Haaltertse bib van start met het ontlenen van e-boeken. Het gemeentebestuur gelooft er sterk in dat het elektronische boek een grote toekomst tegemoet gaat. De voordelen tegenover gewone boeken zijn dan ook schier onklopbaar: ze zijn altijd beschikbaar, je kan ze zowat overal lezen, ze zorgen niet voor extra gewicht in je koffer of tas en je kunt nooit vergeten om ze terug te brengen.

Het ontleensysteem is eenvoudig en gebruiksvriendelijk. De lezer moet gewoon de gratis app “e-boeken in de bib” downloaden en een oplaadbare e-boekenkaart met leentegoed kopen in de bib en hij is tegen een democratische prijs (3 boeken voor 5 euro) vertrokken op de digitale leessnelweg!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here