Bednet verbindt volledig gratis langdurig zieke kinderen

bednet

bednetDe VZW Bednet verbindt volledig gratis langdurig en chronisch zieke kinderen met hun eigen klas via Internet. Zo vermijden zij niet enkel schoolachterstand maar houden zij ook contact met hun vriendjes en leeftijdsgenoten. 1000 kinderen hebben van onze diensten al genoten. Volgend schooljaar rekenen 25O kinderen op onze hulp en die van uw lezers want de installatie van al dat materiaal bij de scholen kan enkel door de inzet van vrijwilligers.

Word jij ook ICT-vrijwilliger bij Bednet?

“Bednet is een fantastisch instrument (dat bovendien gratis ter beschikking wordt gesteld) waarmee het contact met de vriendjes uit de klas blijft behouden en waarmee tegelijk de leerachterstand in grote mate wordt opgevangen. “ – Tom Huybrechts, ondertussen al 5 jaar ICT-vrijwilliger bij Bednet

bednet“Helemaal in het begin heb ik samen met een collega een demofilmpje over het systeem van Bednet gemaakt om te laten zien hoe Bednet werkt, maar in hoofdzaak is het mijn taak om telkens op vraag van een Bednetcollega een computer te installeren in een klas én bij een jongere thuis. In de klas gaat het om een gewone pc die verder wordt uitgerust met een beweegbare camera, een printer-scanner, geluidsboxen en een microfoon.

Die pc wordt aangesloten op het internet en dankzij een speciaal softwareprogramma – dat vooraf op de pc is geprogrammeerd – wordt een verbinding tot stand gebracht met de laptop bij de leerling thuis.

Wij testen die verbinding en zorgen er voor dat de leerling van thuis uit “live” bepaalde lessen kan volgen en het contact met de klasgenoten kan blijven onderhouden.

Hoe leerde u Bednet kennen?

Tijdens mijn beroepsloopbaan als producer bij de VRT heb ik vaak samengewerkt met Kathy Lindekens.
Kathy was destijds ook de initiatiefneemster van Kom op tegen kanker en van in het prille begin was er een samenwerking met de VRT. Ik was gedurende vele jaren verantwoordelijk voor de programma’s rond de inzamelacties die door de VRT werden uitgezonden.
Net voor ik met pensioen ging, vroeg Kathy mij of ik mij niet voor Bednet wou engageren.

Waarin ligt uw motivatie om Bednet te helpen?

Ik denk dat er voor een papa of mama niets erger is dan te moeten vernemen dat je kind ernstig ziek is.
Maar naast de ziekte en de tijd die nodig is om te genezen, is er ook het isolement. Zieke kinderen of jongeren zijn vaak erg gevoelig voor infecties zodat ze soms wekenlang niet naar school kunnen. Daar kan Bednet een oplossing voor bieden. Als vrijwilliger daaraan mogen meewerken is eigenlijk een gunst. Al moet ik toegeven dat ik ook erg geboeid ben door alles wat met computers en met internet heeft te maken. Die twee motivaties kunnen combineren is dan weer leuk meegenomen.

Wil jij ons ook helpen als ICT-vrijwilliger?

Specifiek zijn we op zoek naar mensen uit onderstaande regio’s:

West-Vlaanderen: regio Roeselare – Ieper – Kortrijk
Oost-Vlaanderen: regio Aalst
Vlaams-Brabant – Brussel: regio Halle – Londerzeel – Brussel
Limburg: alle regio’s, vooral regio Kempen – regio Hasselt

Ben jij ?

ICT-vaardig
sociaal ingesteld
zelfstandig
flexibel qua tijd
bereid om minstens 5 installaties te doen
beschikbaar vanaf 18 augustus
in het bezit van een wagen
vrij overdag (installaties gebeuren binnen de schooluren)

Wil u helpen? Stuur dan voor 21 mei een mailtje naar wordvrijwilliger@bednet.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here