Opendeurdag in woongemeenschap Utopia in Haaltert

utopiaOpendeurdag in woongemeenschap Utopia in Haaltert op zaterdag 17/05/2014.

De jongste jaren is de belangstelling voor alle vormen van samenwonen – van kangeroewonen tot cohousing – erg toegenomen. Daarom organiseert de VZW Samenhuizen op zaterdag 17 mei voor de vierde maal een Open Dag Samenhuizen. Op die dag openen tientallen bestaande woongemeenschappen in België hun deur voor het grote publiek. Ook in Haaltert is er een cohousingproject, Utopia, dat die dag de deuren open zet tussen 13u en 18u.
Utopia is een oude vierkantshoeve uit de 19e eeuw, gelegen aan de Pontweg 10 te Haaltert.

De woongemeenschap werd gestart in juli 1992, toen 5 vrienden (Michel Markey, Guido Saey, Lutgart Herremans, Jozef Vercruysse en Greet Buyle) deze oude boerderij hebben aangekocht. Er volgden verschillende jaren van renovatie, maar het typische van de oude boerderij werd volledig behouden. De achterliggende weide werd omgevormd in een mooie tuin met achteraan een moestuin en een kippenren.

Er zijn 5 wooneenheden die op de binnenkoer uitkomen. Daarnaast is er een groot gemeenschappelijk gedeelte met grote living, keuken en badkamer. Er wordt iedere avond om de beurt door de 5 bewoners gekookt en samen gegeten in de grote living waar ook af en toe feesten worden gegeven.
Op de opendeurdag zullen de bewoners rondleidingen organiseren in alle ruimtes en de tuin.

Op de website van VZW Samenhuizen (www.samenhuizen.be), vindt u nog heel wat informatie over deze opendeurdag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here