Red Bull Air Race in Maleisië belooft nek-aan-nek race

red bull air raceRed Bull Air Race in Maleisië belooft nek-aan-nek race in de strijd om leidersplaats
Het Red Bull Air Race Wereldkampioenschap 2014 houdt komend weekend halt in Putrajaya, Maleisië, waar Hannes Arch en Paul Bonhomme met elkaar de strijd zullen aangaan voor de eerste plaats in het voorlopig klassement om de wereldtitel.

De rivaliteit tussen de leiders Hannes Arch (Oostenrijk) en Paul Bonhomme (Groot-Brittannië) zal tijdens de eerste Maleisische halte van de Red Bull Air Race in Putrajaya op 17 en 18 mei nooit groter geweest zijn. Arch, wereldkampioen in 2008, versloeg huidig wereldkampioen en titelverdediger Bonhomme in Kroatië dankzij een heel nipte overwinning met slechts een handvol seconden. In de manche daarvoor (Abu Dhabi) had Bonhomme het dan weer van Arche gehaald in een nagelbijtende eindsprint. Beide kampioenen geven elkaar voorlopig geen duimbreed toe en dat belooft in Maleisië niet anders te zijn.

De etappe in Putrajaya, waar de temperaturen in mei kunnen oplopen tot boven de 30° is zonder twijfel één van de hoogtepunten van het seizoen. Het extra pigment voor de lokale fans komt van de Maleisische piloot Halim Othman, geprezen voor zijn kwaliteiten als patrouilleleider tijdens airshows en voormalig ‘Top Gun’ piloot van de Maleisische luchtmacht. Othman zal deelnemen aan de Challenger Cup, een wedstrijd die parallel loopt met het officiële kampioenschap en aan jonge piloten de kans biedt om hun vliegkunsten op zeer lage hoogte te verbeteren in race omstandigheden.

In Red Bull Air Race racen de piloten tegen de klok in een poging hun sportvliegtuigen zo snel mogelijk doorheen een uitdagend slalomparcours op lage hoogte gevuld met Air Gate obstakels te loodsen. De piloten halen snelheden tot 370 kilometer per uur en moeten in de bochten soms de immense druk van 10G verdragen.

red bull air race

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here