Overlijden Jean-Luc Dehaene

Jean-Luc Dehaene

Jean-Luc DehaeneOverlijden Jean-Luc Dehaene.

Met ongeloof heeft CD&V vandaag het overlijden van voormalig eerste minister en christendemocratisch boegbeeld Jean-Luc Dehaene vernomen.

Dehaene was op vakantie in Frankrijk met zijn echtgenote en vrienden. Ten gevolge van een val is hij daar overleden.

Wij bieden de familie onze diepste blijken van medeleven aan. De familie vraagt ook expliciet om op dit ogenblik die grote schok in alle rust te kunnen verwerken, en mogelijke vragen via de partij te laten verlopen.

Wouter Beke
Voorzitter CD&V

Reactie van N-VA-voorzitter Bart De Wever
N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft met grote verslagenheid het nieuws vernomen van het overlijden van Jean-Luc Dehaene, voormalig eerste minister en burgemeester van Vilvoorde.

“Dehaene was een joviale en sociaalbewogen man, met een groot hart en een onvoorstelbaar politiek inzicht. Ik heb nauw met hem samengewerkt in de periode van het kartel CD&V/N-VA. Dat was als jonge politicus een stevige leerschool, waar ik veel uit geput heb.”

De Wever prijst de cruciale rol die Dehaene heeft gespeeld in de federalisering van het land. “Hij nam in crisistijden een aantal zeer moedige en gedurfde beslissingen. Zijn beleid was doorslaggevend om ons land in de jaren negentig economisch terug op orde te brengen en ons in de euro te loodsen. Ook daarvoor zal hij altijd herinnerd blijven.”

“Jean-Luc Dehaene is veel te vroeg en veel te jong van ons heen gegaan”, betreurt de N-VA-voorzitter. “Onze gedachten gaan nu uit naar zijn vrouw Celie, zijn kinderen en zijn kleinkinderen. Ik betuig hen namens mijzelf en de gehele N-VA mijn medeleven en wens hen enorm veel sterkte in deze moeilijke tijd.”

Foto CD&V

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here