Dienst burgerzaken laat Gentse kiezers in de steek

brackeDe Gentse N-VA stelt vast dat burgers problemen ondervinden met het verkrijgen van verkiezingsdocumenten bij de stedelijke diensten.

Er liepen al meerdere klachten binnen van Gentenaars die niet geholpen worden in de dienstencentra. Mensen die per volmacht willen stemmen, ontvingen de gevraagde documenten niet en kregen zelfs totaal verkeerde informatie.

Zo vroeg één burger die op vakantie zal zijn op verkiezingszondag een attest van verblijf in het buitenland. De man had de nodige bewijsstukken mee, maar kreeg het attest niet. De loketbediende beweerde dat hij de naam moest kennen van de volmachtdrager, maar dit is helemaal geen wettelijke vereiste. Een andere burger werd wandelen gestuurd door een ambtenaar die beweerde geen volmachtformulier te kunnen geven omdat de man geen medisch attest bij zich had. Volledig absurd, want het volmachtformulier is ook gewoon van het internet te downloaden. Volgens de wet moet een volmachtformulier kosteloos uitgereikt worden op eenvoudig verzoek zeg Bracke

Fractievoorzitter Siegfried Bracke eist onmiddellijk actie van het stadsbestuur: “Op twee weken voor de verkiezingen kunnen Gentenaars niet rekenen op een correcte dienstverlening aan de stedelijke loketten. Dit is een stad als Gent onwaardig. Verkiezingen zijn de hoeksteen van de democratie. Het kan absoluut niet dat mensen hun stem niet zouden kunnen uitbrengen door een gebrekkige werking van de Gentse administratie.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here