Laurette Onkelinx regelt nog snel erkenning van homeopathie

pillen“Dat minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) nog snel snel de erkenning van homeopathie bij KB heeft geregeld, is het pijnlijke bewijs dat de volksgezondheid de laatste vier jaar nooit een prioriteit is geweest. Politieke belangen – of het nu ging over het afschaffen van de contingentering of het bouwen van een extra nodeloos hadroncentrum in Charleroi – waren steeds de leidraad voor het beleid” zegt N-VA-senator en arts Louis Ide

Liever dan zich bezighouden met de echte problemen van onze gezondheidszorg, beperkt ze zich tot het opstellen van plannen, plannen waarvan haar ‘feuille de route’ het laatste voorbeeld van is. Ide: “Met enige arrogantie wordt aan de volgende regering gezegd hoe de ziekteverzekering hervormd moet worden. Dat er nog verkiezingen moeten komen, dat een nieuwe coalitie wel eens andere prioriteiten zou kunnen leggen, komt niet in op bij minister Onkelinx. In de ogen van de PS moet de geneeskunde forfaitair worden en dus zal dat zo zijn. De Vlaamse partijen die met deze dame in de boot stappen moeten zich realiseren dat ze kiezen voor een staatsgeneeskunde.”

“We kunnen dus enkel hopen dat Vlaanderen op 25 mei kiest voor een goede gezondheidszorg, voor een gezondheidszorg die niet enkel werkt van 9 tot 5, voor een gezondheidszorg waar de focus ligt op behandelingen die écht (wetenschappelijk, evidence based) werken. Een keuze voor een gezondheidszorg waar geluisterd wordt naar patiënten en zorgverleners. Een keuze voor een gezondheidszorg waar niet tegen artsen, universiteiten en de Raad van State in, een besluit over homeopathie wordt gepubliceerd omdat dat nu eenmaal stemmen oplevert, maar rammelt langs alle kanten. Dit KB dat met haken en ogen aan elkaar hangt is een toonbeeld voor het beleid van de laatste jaren.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here