Haatcampagne tegen N-VA nu ook in Dilbeek!

theo franken k

theo franken kHaatcampagne tegen N-VA nu ook in Dilbeek!

Eerder op de maand schreeuwde de Vilvoordse N-VA schepen Kevin Vincke zijn frustratie uit via een tweet over het vandalisme van verkiezingsborden in de voortuin van zijn ouders. Hij zei daarin onder andere dat het pijn deed dat de omgeving waar hij opgroeide in Vilvoorde niet meer veilig was om uit te komen voor zijn gedachtegoed, want zelfs de tuinborden in de voortuin van zijn ouders (waarbij men zelfs over een draad moest kruipen) werden gevandaliseerd.

Wie echter dacht dat het om een ver van mijn bed show gaat vergist zich schromelijk. Want ook Dilbeek ontsnapt niet aan de haatcampagne tegen N-VA. Ook daar draait men zijn hand er niet voor om op privaat terrein borden te gaan bewerken. Zo konden we vaststellen dat op het privaat eigendom van één van de N-VA mandatarissen de kandidaten verfraaid werden met een klein Hitlersnorretje en ook één vinger van het V-teken werd weggeplakt, zodat een ‘pseudo-Hitlergroet’ verschijnt.

Dat het om een gecoördineerde actie gaat door meer dan één persoon lijdt geen twijfel. Op verschillende plaatsen ruim verspreid over Dilbeek werden dezelfde “aanpassingen” aangebracht. De reacties van de mensen die wij aanspraken logen er niet om van “schandalig” over “zoiets doe je toch niet” tot “die moesten ze oppakken”.

Burgemeester Segers en lijstduwer Vlaams Parlement: Iedere verkiezing worden wel wat borden “bewerkt”. Maar dat het duidelijk alleen tegen N-VA gericht is lijdt geen twijfel aangezien geen enkel bord van een andere partij werd aangeraakt. Maar zo gaat hij verder wat ik nog het ergste vind is het werk van de vele vrijwilligers die op die manier verloren gaat.

Tenslotte wist de voorzitter ons nog te vertellen dat na onderling overleg, er besloten werd de aangebrachte schade niet onmiddellijk te herstellen. Op onze vraag waarom? Kwam er volgend antwoord:” Omdat we op die manier de Dilbeekse kiezer kunnen tonen hoever hoever het gekomen is met verdraagzaamheid en respect voor andermans ideeëngoed. ”

 

willy segers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here