100 jaar WOI – Wandelen in Scheldeland

scheldeland

Na de recente publicatie van een gratis fietsbrochure over het Groote Oorlogsverleden van Scheldeland is er nu ook een wandelbrochure, met routes in Aalst, Dendermonde en rond het fort van Liezele.

Bijna 100 jaar geleden brak WOI uit. Wie denkt dat deze strijd alleen in West-Vlaamse velden heeft gewoed, krijgt van Toerisme Scheldeland een frisse kijk cadeau. Ook rond Schelde en Dender werd zwaar gestreden. En het waren vooral burgers die daar het slachtoffer van werden.

Ter gelegenheid van 100 jaar Groote Oorlog, een impulsproject van Toerisme Vlaanderen met steun van de Vlaamse regering, brengt Toerisme Scheldeland die strijd tot leven in twee gratis brochures, een met 3 fietsroutes en een met 3 wandelroutes.

Beide brochures werden samengesteld door Toerisme Oost-Vlaanderen, in samenwerking met Toerisme Scheldeland, Toerisme Provincie Antwerpen en de gemeenten Aalst, Buggenhout, Dendermonde, Lebbeke, Bornem, Puurs, Sint-Amands en Zele. Wie de fiets- of wandelroutes uit de brochures volgt, vindt op 50 plaatsen in Scheldeland ook gloednieuwe infoborden op markante plaatsen die herinneren aan WOI. Deze infoborden duiken visueel terug in de tijd en vertellen de verhalen van toen in 4 talen: Nederlands, Frans, Engels en Duits.

Van de gratis fietsbrochure werden intussen reeds meer dan 5.000 exemplaren verdeeld. Dit weekend werd nu ook de gratis wandelbrochure officieel voorgesteld in Dendermonde, een van de 7 Belgische martelaarsteden. Piet Buyse, burgemeester van Dendermonde, Eddy Couckuyt, gedeputeerde voor toerisme van de provincie Oost-Vlaanderen en Tom Waterschoot, voorzitter van Toerisme Scheldeland spraken de aanwezigen toe. Allen wezen op het belang van samenwerking tussen provincies, steden en gemeenten in het hedendaags toerisme en deelden hun enthousiasme voor het verrijkende aspect van dit project.

De brochure ‘100 jaar Groote Oorlog – Wandelen in Scheldeland’ leidt je langs de voornaamste gedenksites van WOI in Aalst, Dendermonde en Liezele.

scheldeland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here