Interview met Yoleen Van Camp Kamerlijst provincie Antwerpen

yoleen van camp

yoleen van campMet dit interview laten we Yoleen Van Camp aan het woord, zij werpt zich in de strijd voor de Kamerlijst provincie Antwerpen. Wij stuurden aan verschillende kandidaten een paar vragen met betrekking de verkiezingen van 25 mei. Iedereen kreeg dezelfde vragen.

In het anderhalf jaar gemeenteraad van Kasterlee…, op welke dossiers heb je al een stempel kunnen drukken ?

Ik heb nog geen minuut spijt gehad van het feit dat ik twee jaar geleden de gemeentepolitiek ben ingestapt. Hoewel ik in de oppositie zit, vind ik dat je toch heel constructief werk kan leveren voor de inwoners. We hebben bijvoorbeeld de dansvloer van een feestzaal laten vernieuwen, ervoor gezorgd dat recreatiedomein Ark van Noë kan blijven bestaan, een werkgroep autisme opgericht en momenteel zoeken we naar een nieuw terrein voor de hondenschool in Lichtaart.

In welke mate wilt u dit doortrekken voor uw kandidatuur op de 10de plaats van de Kamerlijst in de provincie Antwerpen. Wat zijn u speerpunten ?

Je kan aan de zijlijn blijven staan commentaar geven of je kan zelf iets proberen te veranderen; ik hoop straks op nationaal vlak een verschil te kunnen maken. Als doctoranda Medische Wetenschappen bepleit ik een proactieve gezondheidszorg. Verder engageer ik me voor dierenwelzijn, een eerlijke politiek en de vertegenwoordiging van jongeren.

Ik heb ook gelezen, dat je naast campagne voeren, ook nog een doctoraatsverdediging heb op 23 mei. Hoe ervaar je deze uitdagingen kan je iets van uw doctoraat doortrekken op nationaal niveau.

Klopt; het zijn extra drukke tijden maar ik ben ook extra gedreven om beide tot een goed einde te brengen. Als verpleegkundige, diabeteseducator en doctoraatsstudent Medische Wetenschappen heb ik heel wat bagage om er in de Kamer voor te zorgen dat onze gezondheidszorg gezond blijft. Meer aandacht voor een gezonde levensstijl om ziektes te vermijden, een betere verloning van het zorgpersoneel en een eerlijker en transparanter beleid. Daarbij moeten we ook een eind maken aan de verspillingen; de middelen moeten gaan naar de mensen die het echt nodig hebben.

Moest je de campagne anders mogen herdoen, wat zou je beter doen of anders aanpakken ?

Misschien is het beter dat ik daar op 25 mei op antwoord (lacht)?
In de afgelopen maanden van de campagne, zijn er momenten bij die je nooit zult vergeten of blijven herinneren.
De ganse campagne zal me bijblijven. Waar te beginnen? Mijn vrienden en familie hebben mij en de campagne enorm gesteund. Ik herinner me het moment waarop ik onze auto’s opgelijnd zag staan met mijn autosticker op hun autoruit. Dat vond ik wel een hoogtepunt.

Leg kort en bondig uit waarom stemmen voor N-VA belangrijk is. En wat zou N-VA willen veranderen na het beleid van di rupo.

Al een kwarteeuw wordt ons land geblokkeerd en krijgen we een socialistisch beleid – het PS-model – in plaats van een sociaal beleid. Jaar na jaar stijgen de overheidsuitgaven. Telkens opnieuw worden de belastingen verhoogd. Er wordt amper hervormd en de schulden blijven zich opstapelen. De N-VA staat voor een ander, moediger en ook noodzakelijk beleid. Een beleid voor iedereen die werkt, spaart en onderneemt. Een beleid dat verantwoordelijkheid beloont en zorg draagt voor wie het werkelijk nodig heeft. Een beleid dat de belastingen verlaagt, eindelijk onze staatsschuld afbouwt en de overheid grondig op dieet zet. Zo creëren we opnieuw ruimte voor ondernemerschap. En voor een écht sociaal beleid.

Hoe denk jij op dit ogenblik over dierenrechten, wat kan beter in de toekomst, wat zou jij eventueel veranderen?

Door de 6de staatshervorming wordt dierenwelzijn in België een Vlaamse bevoegdheid maar het is een thema dat in heel wat beleidsdomeinen vervat zit – denk maar aan gezondheidszorg en het beleid rond proefdieren. Er zijn heel wat wantoestanden, zoals onvoldoende middelen voor asielen en organisaties voor de opvang en verzorging van dieren in nood. Verwaarlozing en mishandeling van dieren blijft te vaak onbestraft. Louter slachten voor de pels moet afgeschaft worden. Consumptiedieren zijn bulkproducten geworden die voor de laagst mogelijke kostprijs in zo groot mogelijke getale geproduceerd moeten worden, hetgeen ten koste gaat van het dierenwelzijn. Het is het gebrek aan politieke moed en inzicht dat dergelijke praktijken toelaat en zelfs aanmoedigt.

yoleen van camp

10de plaats N-VA Kamerlijst provincie Antwerpen
www.facebook.com/yoleenvancamp
www.yoleenvancamp.be
@yoleenvancamp (Twitter)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here