Aalst Mixt viert Werelddag voor culturele diversiteit en dialoog

Aalst Mixt

Op 24 mei organiseert Aalst Mixt vanaf 14 uur opnieuw een diversiteitsfeest in Ontmoetingshuis De Brug te Aalst. “De toegang is gratis. Iedereen is welkom.”, zegt José Gavilán, coördinator van Aalst mixt.

“Mensen samen brengen om over de culturen heen met elkaar in dialoog te treden’, is wat Aalst Mixt doet. Door de ‘Werelddag voor culturele diversiteit en dialoog’ van UNESCO, die op 21 mei valt, in Aalst te vieren, willen we de lidorganisaties en de talrijke medewerkers van Aalst Mixt in de bloemetjes zetten en hen danken voor hun engagement in Aalst Mixt.”, vervolgt Gavilán.

“Daarnaast willen we tijdens het feest het jaarthema van Aalst Mixt – de moeilijke toegang van mensen met een migratie-achtergrond op de arbeidsmarkt, in de schijnwerper brengen. ”, legt José Gavilán uit.

“Het concept van het feest met aandacht voor de culturen van oorsprong van de nieuwe Aalstenaars en voor de traditionele Aalsterse cultuur is behouden. Wel willen we de aanwezigen meer mogelijkheden bieden om meer samen te dansen. Zo kunnen we de centrale boodschap van samenhorigheid, waar we met ‘Aalst mixt’ voor staan, dikker in de verf zetten.”, besluit Gavilán.

Aalst Mixt

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here