Goud en Zilver voor Jumping Onions touwtje springen

skip togetherRope Skipping is veel meer dan gewoon “touwtje springen”. Het is een allroundsport waarin de Belgen tot de wereldtop behoren en waarbij alle fysieke basiselementen in verhouding evenredig aan bod komen : naast uithouding, snelheid, kracht en lenigheid moet een skipper immers ook over een goede coördinatie en over een goed ritmegevoel beschikken.

Op het Provinciaal Kampioenschap Minimasters voor Oost- en West-Vlaanderen in Evergem behaalden de ropeskippers van RSC Jumping Onions een gouden en een zilveren medaille. De Minimasters is een individuele ropeskipping-wedstrijd voor skippers tot 11 jaar die uit 3 onderdelen bestaat : 30” speed, 2’ speed en een freestyle-oefening van 75 seconden op muziek.

Na een spannende en hoogstaande wedstrijd met 54 deelnemers mag Marike Annaert zich provinciaal kampioen noemen bij de “meisjes 11 jaar”. Daarnaast behaalde Jorre Hertsens bij de “jongens tot 9 jaar” de zilveren medaille.

De ropeskippers uit Aalst en Lede traden in Evergem aan met een grote delegatie van 13 skippers en voorzitter Dries De Beul blikt zeer tevreden terug op een geslaagd kampioenschap : “Het behalen van de provinciale titel door Marike en de tweede plaats van Jorre zijn voor onze club historische prestaties waar we heel erg blij mee zijn. Maar van de wedstrijd van vandaag onthouden we toch vooral de progressie van onze club in de breedte. Al onze jonge skippers hebben op deze Minimasters – ondersteund door hun coaches – goed tot zeer goed gepresteerd en daarmee nogmaals bevestigd dat de toekomst van onze club er zeer positief uitziet …”

Op zaterdag 24 mei sluiten de Jumping Onions traditioneel het seizoen af met hun jaarlijks Slotshow, dit jaar onder het thema “Party Animals”. Zowel de recreatieve leden als de competitiespringers van de club zullen daar alle facetten van ropeskipping demonstreren. Een absolute aanrader voor allen die deze steeds populairder wordende sport live willen ontdekken.
Het evenement gaat door in Sporthal De Ommegang in Lede vanaf 20u00 : volwassenen betalen 5 Euro en studenten 3 Euro. Voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis. Meer info op www.rscjumpingonions.be of via info@rscjumpingonions.be.

Over RSC Jumping Onions

In 1997 worden – na de uitwerking van een thesis over rope skipping – in Aalst de rope skipping club “Jumping Onions” opgericht. Het ledenaantal stijgt elk jaar en al vrij snel wordt deelgenomen aan competitiewedstrijden en demokampioenschappen.

In 2004 start de club met een afdeling in Lede en wordt de clubnaam gewijzigd in “RSC Jumping”.

Op het einde van het seizoen 2009-2010 wordt aan de hand van een referendum gekozen voor een nieuw logo en wordt – verwijzend naar de originele roots – de clubnaam gewijzigd in “RSC Jumping Onions”.

Sindsdien blijft het ledenaantal verder aangroeien tot meer dan 200 in het seizoen 2013-2014 en worden ook de wedstrijdresultaten van de “Springende Ajuinen” steeds beter met een eerste medaille op een Belgisch kampioenschap in het seizoen 2012-2013. In het seizoen 2013-2014 wordt met Belfius een nieuwe hoofdsponsor aangetrokken en wordt de club op het Sportgala in Lede op 21/2/14 verkozen tot Sportclub van het Jaar.

jumping onions

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here