Coveliers is zelf een Outlaw zegt Somers

Bart Somers kan er niet mee lachen dat Hugo Coveliers in de Zevende Dag liet uitschijnen dat burgemeester Somers enkele jaren geleden de Outlaws zou "vereerd hebben met een bezoek aan hun familiedag". VLD-Voorzitter Bart Somers reageert verbolgen op de verklaringen van Hugo Coveliers. Volgens Somers liegt Coveliers: "Nadat hij zich buiten het liberalisme heeft geplaatst begeeft hij zich nu ook buiten de waarheid. Ik ben nooit aanwezig geweest op een activiteit van de Outlaws, laat staan dat ik er verklaringen zou hebben afgelegd."

Vorig jaar organiseerden de Outlaws een opendeurdag. De politie en de toenmalige waarnemende burgemeester, Koen Anciaux, zijn even langs geweest om na te gaan of de organisatie zonder incidenten verloopt. Somers ontkent ook formeel niet te willen optreden tegen de Outlaws in Mechelen. "Als burgemeester zijn mijn opdrachten beperkt tot het bestuurlijke niveau. De Outlaws zijn wettelijk ingeschreven op het pand aan de Battelsesteenweg en veroorzaken er ook geen overlast.

Er zijn geen klachten bekend bij de Mechelse politie," aldus Somers. Bestuurlijk optreden is daarom niet aan de orde. Gerechtelijke stappen moeten genomen worden door de gerechtelijke autoriteiten en de procureur. Somers: "Op dit vlak weet ik dat de Outlaws al vele jaren van nabij gevolgd worden door de federale politie. De bestrijding van de georganiseerde criminaliteit in ons land behoort immers tot één van de topprioriteiten van de gerechtelijke overheden." "De wijze waarop Hugo Coveliers suggereert dat er vanuit de bestuurlijke overheid in Mechelen sympathieën zouden zijn voor een criminele organisatie als de Outlaws, is dusdanig absurd dat het veel meer zegt over Coveliers dan over het Mechelse stadsbestuur en zijn burgemeester. Coveliers begeeft zich buiten de wetten van het fatsoen. In die zin is hij dus zelf een Outlaw geworden," zo besluit Somers

LAAT EEN REACTIE ACHTER