555 feiten waar je helemaal niets aan hebt

555

555Na het overweldigende succes van bestseller ‘666 leugens die iedereen gelooft’ is Aalstenaar Herman Boel terug met een nieuw boek vol leuke, interessante, maar geheel overbodige ‘wistjedatjes’. 555 feiten waar je helemaal niets aan hebt.

Herman Boel is zelfstandig vertaler (www.altaverba.be) en is met dit boek al aan zijn vierde schrijfstuk in vijf jaar toe bij uitgeverij Lannoo. Herman is tevens bestuurslid van SKEPP, de Studiekring voor Kritische Evaluatie van Pseudo-wetenschap en het Paranormale.

Het Nederlands heeft geen woorden die rijmen op twaalf of herfst, gordeldieren krijgen alleen maar vierlingen en neuriën met de neus dicht kan niemand. Het zijn maar enkele van de diverse opmerkelijke feiten waarmee Herman Boel je verrast.

Omdat heel wat weetjes zo opmerkelijk zijn, is het niet uitgesloten dat je er begint aan te twijfelen of ze wel echt waar zijn. Daar is het Herman Boel net om te doen. Geloof je iets niet of doet een of andere politicus of beroemdheid een specifieke uitspraak, ga dan vooral op onderzoek of vraag je af wie wat waarom zou kunnen hebben gezegd.

Als we allen wat kritischer kunnen worden, is het opzet van het boek meteen geslaagd.

Herman geeft ook lezingen waarin hij het publiek uitlegt waarom mensen in mythes geloven.
Samen met ‘666 leugens’ beschik je nu over een arsenaal van 1221 weetjes zodat je voortaan in geen enkel gesprek meer met je mond vol tanden staat.

Website: www.hermanboel.eu – twitter: @altaverba
Info voor lezingen, signeersessies, e.d.: herman@hermanboel.eu

555 lannoo

herman boel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here