Interview met Phaedra Van Keymolen het boegbeeld van CD&V Haaltert

Phaedra Van Keymolen

Phaedra Van KeymolenMet dit interview laten we Phaedra Van Keymolen, het boegbeeld van CD&V Haaltert op jullie los. Wij stuurden aan verschillende kandidaten een paar vragen met betrekking de verkiezingen van 25 mei. Iedereen kreeg dezelfde vragen.

Stel jezelf voor in 3 zinnen Wat was de aanzet om voor CD&V te kiezen?

Ik ben Phaedra Van Keymolen, gemeente- en provincieraadslid en 10 jaar ervaring op de Vlaamse kabinetten van Yves Leterme, Kris Peeters en Joke Schauvliege. Samen met Bob Lambrechts heb ik 3 jonge kindjes: Felix (7), Jerom (5) en Asa (3). Zoals voor de meeste mensen zijn mijn gezin, mijn familie en vrienden het allerbelangrijkste voor mij. Ik kies voor CD&V omdat, op heel veel domeinen, van kinderbijslag over woonbonus tot uitgebouwde zorg, CD&V het gezin in al zijn vormen wil ondersteunen.

Anderhalf jaar in de gemeenteraad van je gemeente, op welk dossiers heb je al u stempel kunnen drukken ?

Ik zit ondertussen 13,5 jaar in de gemeenteraad en volg de gemeentelijke dossiers als fractieleider in de oppositie al jarenlang van zeer nabij op.

Een dossier waar ik mij recent heb in vastgebeten is het gemeentelijk afkoppelingsreglement dat binnenkort voor de 3de keer op de agenda van de gemeenteraad moet komen: vanuit CD&V zijn wij van oordeel dat de afkoppeling gratis moet zijn voor de inwoners aangezien zij al heel veel betalen voor waterzuivering via de gemeentelijke saneringsbijdrage op hun waterfactuur en de gemeente hiervoor jaarlijks 700.000 € krijgt.

In welke mate wilt u dit doortrekken voor uw kandidatuur en wat zijn u speerpunten ?

Vanuit mijn engagement in verschillende verenigingen zette ik zelf de stap naar de politiek. Daarom ook koos ik voor CD&V: de partij die resoluut kiest voor het verenigingsleven en het vrijwilligerswerk. Die tomeloze en belangeloze inzet van de vele vrijwilligers in het verenigingsleven typeert trouwens helemaal de christendemocraat: mensen voor mensen. Niet ik, niet zij, maar wij. Dat is en blijft belangrijk!

In de afgelopen maanden van de campagne, zijn er momenten bij die je nooit zult vergeten of blijven herinneren.

Zie foto

Omschrijf kort en bondig waarom de mensen voor jou moeten stemmen.

Politiek is mijn werk en mijn hobby, ik doe het, al sinds mijn studies politieke wetenschappen, met hart en ziel. Tussen de mensen zijn (mét of zonder pint), luisteren naar wat er leeft en dienstbaar zijn, dat doe ik graag. Mensen weten ook dat ze op mij kunnen rekenen en dat ik hun belangen met hart en ziel zal verdedigen. Ik wil dan ook bij deze nog eens al mijn kiezers van harte bedanken voor de steun en het vertrouwen. Helaas zijn het niet altijd degenen met de meeste voorkeurstemmen die aan zet zijn (*Phaedra behaalde bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen 1094 voorkeurstemmen). Vaak stellen mensen mij daar vragen over maar zo zit het systeem nu éénmaal in mekaar.

Leg kort en bondig uit waarom stemmen voor CD&V belangrijk is. En wat zou CD&V willen veranderen in de toekomst.

Met het bolletje dat u op 25 mei kleurt, bepaalt u hoe het beleid er moet uitzien voor de komende 5 jaar. Voor CD&V gaat het op 25 mei over veilige schoolomgevingen, over kwalitatieve zorg, over gezinnen, jobs, pensioenen, verenigingen, een gezonde leefomgeving, kortom over de zaken die écht belangrijk zijn voor ons welzijn. Zonder samen te werken met anderen lukt het echter niet om u de leefomgeving te bieden die u verdient. Kies op 25 mei dus voor een partij die al zoveel keer heeft bewezen dat ze kan samenwerken. Een zekerheid waar je een sterke toekomst kunt op bouwen!

Hoe ervaar je de steun van familie en vrienden ?

Mijn familie en vrienden helpen mij dagdagelijks om dingen te relativeren en in het juiste perspectief te zien. Ze leren mij om de essentie nooit uit het oog te verliezen en ze nemen mij zoals ik ben. Mijn kinderen zijn trouwens volledig mee in de campagne, gisteren zei mijn 7-jarige zoon nog: “mama, Pieter De Crem is omvergevallen”. Hij bedoelde uiteraard zijn vlag.

Hoe denk jij op dit ogenblik over dierenrechten, wat kan beter in de toekomst, wat zou jij eventueel veranderen?

Persoonlijk hecht ik veel belang aan dierenrechten, dit is trouwens 1 van de materies die in het kader van de 6de staatshervorming terecht naar Vlaanderen overkomt.

Mijn man, die voorzitter is van natuurpunt, en ik hechten ook veel belang aan de natuur. We moeten daar zeer doordacht mee omgaan en de toekomst goed voorbereiden voor de generaties die na ons komen.

Indien je zou verkozen worden, is deze nieuwe uitdaging te combineren met wat je nu doet binnen uw politieke loopbaan.

Absoluut. Dus vergeet niet te stemmen op 25 mei voor de 3de opvolger op de Vlaamse lijst voor CD&V. Bedankt voor het interview.

Groeten,
Phaedra
Phaedra gr

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here