Wat leeft er onder de bevolking… O Dierbaar België!

Ann Delbeke

belgische vlagDeze tekst “O Dierbaar België!” is van Facebook geplukt. Het geeft weer wat leeft of wat niet leeft onder de bevolking in België. Hierbij laten we zelf aan iedereen de keuze deze tekst voor zichzelf aan te vullen.

“Iedereen herinnert zich de zaak rond het ontslag van Pardoen, de persoonlijke raadgever van Koning Albert II. Hij werd ontslagen door Koning Filip na het verspreiden van een brief van Koningin Paola, die overigens vrij ongeloofwaardig was.

De ruzie tussen vader en zoon, BEIDEN met titel Koning van België, een zoon als Laurent die reeds lang door de rest van de familie wordt gemeden, de ruzies tussen Paola en Fabiola enz… Een Koninklijke Familie die moet staan voor de eenheid van België…AMAAI

Onze Franstalige vrienden die ook vinden dat Vlamingen in de nationale regering in de minderheid mogen zijn. Zij zijn voor de eenheid van België, maar nu de Federale Regering haar werkzaamheden stopt gaat Minister Wattelet wel gauw alle vliegtuigen van Zaventem enkel over Vlaanderen sturen om zieltjes (stemmen) te winnen voor zichzelf en Milquet die Minister President van de Brusselse regering wil worden. Als alle Vlamingen dan reageren wordt er uitgekeken naar een reactie van onze eerste minister, Elio Di Rupo, maar…het blijft stil…hij is nergens te bespeuren en laat het land in de modder baden. Kris Peeters heeft dan maar met de Vlaamse regering een belangenconflict ingeroepen. Milquet zoekt nu samenwerking tussen Franstalige Partijen tegen de Vlamingen…

Een paar dagen later staat Wattelet weer op de barricade met een nieuwe maatregel. Wie een kleine overtreding begaat in het verkeer zal “heropvoedingslessen” moeten volgen om gepast verkeersgedrag op te bouwen. “Waarom zijn de Vlamingen zo onverdraagzaam meneer” ?

Ik hoop dat ALLE Vlaamse partijen eens de ballen gaan hebben om én het premierschap én een meerderheid in de Federale regering te eisen. Het wordt tijd dat ELKE BELG dezelfde RECHTEN en PLICHTEN krijgt in dit land en de Vlamingen eens nadenken welke partij hen het best vertegenwoordigd. Het is ook aan de partijen om duidelijk hun standpunten kenbaar te maken en laat die anders zijn dan “wij zijn tegen de NVA”, ook wij gaan bij zon en wind de electriciteit goedkoper maken is een doorzichtige verkiezingsbelofte, vertel AUB zinnige dingen. Eén ding is zeker, van Wattelet hebben we nooit heel veel gehoord, nu is hij ferm tegen de brave Vlaming zijn schenen aan het schoppen. Ik heb gezegd…” (YDS)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here