Comité Parking C tegen Nationaal voetbalstadion.

stadionZoals iedereen weet heeft de stad Brussel haar kandidatuur ingediend voor het EK van 2020 en wil daarom een nieuw nationaal stadion bouwen in Grimbergen op Parking C .

Dit is volgens het Comité Parking C een heel slecht plan omwille van een aantal redenen :
• mobiliteit : gelegen aan het zwartste stuk aan de Ring, magneet voor extra verkeer en geen of weinig openbaar vervoer
• geen publiek geld in dit project? : wat met openbare infrastructuur zoals extra wegen?
• hinder en overlast voor de hele Noord Rand (Grimbergen, Wemmel, Laeken, Strombeek, Meise, Jette, …) in het bijzonder
• veiligheid : wie gaat de veiligheid van de stadion op Grimbergs grondgebied garanderen?
• er zijn andere betere alternatieven, oa Schaarbeek Vorming.

De gemeente Grimbergen heeft tot nog toe een zeer afwachtende houding aangenomen vandaar dat wij hebben besloten om ons te verenigen in een vzw: Comité Parking C aldus de initiatiefnemers. Dit comité zit nog met een paar prangende vragen zoals:” Wat met de geldende taalwetten in Grimbergen? Wat met het door Brussel eigen goedgekeurde Rup”?

Een belangrijke vraag die niet alleen bij de inwoners van Grimbergen leeft maar ook bij de talrijke Vlamingen uit de rand:” is een nationaal stadium echt nodig”? Buiten landen zoals Frankrijk en een paar anderen zijn er haast geen nationale stadions in Europa te vinden. Waarom dan wel in België? of is dit misschien grootheidswaanzin van de Belgische Voetbalbond?

De vzw heeft tot doel gesteld de belangen van de buurt rond parking C inzake mobiliteit, leefbaarheid, veiligheid , levenskwaliteit, overlast te verdedigen. Indien dialoog met de stad Brussel onmogelijk is zullen we dit via juridische weg doen aldus het comité.

De gemeente Grimbergen organiseert daarom op 14 mei om 20u een bewonersvergadering waar de stad Brussel en de Belgische voetbalbond de huidige stand van zaken komt uitleggen in het kader van het dossier rond het nationale stadion.

De vergadering vindt plaats in de gebouwen van P&G (Procter & Gamble). Aanmelden moet gebeuren aan de hoofdingang aan de Boechoutlaan tussen 19 en 20u alwaar ook parking is voorzien.

1 REACTIE

  1. ik zoek uit of ik mij kan aansluiten bij de VZw om deze mensen en alle inwoners van de betrokken gemeenten te steunen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here