Antwerpse jeugdwerkorganisaties vieren feest

jeugdwerkAntwerpse jeugdwerkorganisaties vieren feest: ‘Jeugdwerk maakt sterk!’

Eén keer per jaar werken Antwerpse jeugdorganisaties samen aan een gezamenlijke campagne. Met ‘Jeugdwerk maakt sterk!’willen ze het belang van jeugdwerk in de kijker te zetten. Dat gebeurt met een groot en gratis feest op zondag 11.05.2014 op het Sint-Jansplein.
Verschillende Antwerpse jeugdwerkorganisaties zorgen voor animatie. Onder andere Chateau Rwina, Sumoworstelen, Free Running en springkastelen staan open voor het brede publiek. In het jeugdinfodorp stellen de organisaties hun expertise ter beschikking over belangrijke thema’s zoals jeugdwerkloosheid en onderwijs en komen kinderen en jongeren zelf aan het woord.

Nina Henkens, woordvoerder van de campagne, legt uit: “Met dit feest willen we niet enkel een fijne namiddag aanbieden aan de Antwerpse kinderen en jongeren, maar ook vooral tonen waarvoor het jeugdwerk staat. De organisaties zijn zeer divers en werken op verschillende terreinen zoals vrije tijd, cultuur, sport maar ook onderwijs en werk. Voor vele kinderen en jongeren is de jeugdwerking een plaats waar ze zichzelf kunnen zijn en hun talenten kunnen ontwikkelen. Soms is jeugdwerk hun enige vrijetijdsbesteding. De vertrouwensrelatie met jeugdwerkers is voor hen erg belangrijk. Investeren in kinderen en jongeren, blijft belangrijk. Deze boodschap willen we graag meegeven”

www.facebook.com/jeugdwerkmaaktsterk

Praktisch: Het feest vind plaats op het Sint Jansplein tussen 14 en 18u. Alle activiteiten zijn gratis.

De campagne wordt ondersteund door Betonne Jeugd, Centrum Kauwenberg, C.H.I.P.S. vzw, Formaat Jeugdhuiswerk, JES, Habbekrats, Jeugdcentrum Vizit, Jongerencentrum Bouckenborgh, KAJ, Kavka vzw, Kindervreugd vzw, Koraal vzw, Kras Jeugdwerk, PAJ, Recht – Op Jongeren, Scouts en Gidsen Vlaanderen – Antwerpen, Uit de Marge, Stadswerking Chirojeugd Vlaanderen, Team EHBJ (CAW Antwerpen), Weja Bouwspeelpleinen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here