Eurovisiesongfestival dit jaar voor het eerst uitgezonden in Canada

outtv

outtv
Voor het eerst zal het Eurovisiesongfestival ook in Canada uitgezonden worden. De gay televisiezender OUTtv, die te bekijken is in zowel Vlaanderen, Nederland, Zweden als Canada, sloot deze week een overeenkomst met de EBU, de organisatie die jaarlijks het Eurovisiesongfestival organiseert. OUTtv verwierf deze week de rechten om alle shows van het Europese liedjesfestival de komende twee jaar uit te zenden. De zender wordt hierbij de allereerste internationale omroep die het songfestival ook in Canada zal uitzenden.

CEO OUTtv Europe, Marc Putman, haalde het contract binnen voor het zusterbedrijf in Canada: “We zijn heel erg verheugd dat het Eurovisiesongfestival nu ook in Canada te zien zal zijn. Daarmee is het festival in maar liefst 45 landen te zien. Niet enkel in alle deelnemende landen, maar ook in Australië, Nieuw-Zeeland, China en Kazachstan. Vanwege de verschillende tijdzones zullen de shows wel niet live, maar op een later tijdstip uitgezonden worden.”

Met het festival in aantocht staat de programmering van OUTtv deze maand grotendeels in het teken van het evenement. Zo zendt OUTtv de programma’s Eurovision Calling (met o.a. Ingeborg en Liliane St-Pierre) en Copenhagen Calling uit. In dit laatste programma brengt de homozender vanuit Kopenhagen een blik achter de schermen.

OUTtv is de gay lifestylezender in Nederland, Vlaanderen, Zweden en Canada en is betalend te ontvangen via digitale televisie. De tv-zender biedt gewaagde films en tv-series zoals RuPaul’s Drag Race, Misfits, Shameless, maar ook bekendere series zoals Little Britain, Queer As Folk en Absolutely Fabulous.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here