Traktorfabrik, de nieuwste mixed media van Salomee Speelt

tractofabrikTraktorfabrik, de nieuwste mixed media productie van Salomee Speelt, kreeg in New York tijdens het EAT Festival for new works in progress heel wat bijval! Deze theatervoorstelling opent in coproductie met de Arenbergschouwburg en met de steun van de Europese Unie op 8 oktober in Antwerpen. Ofte… Vlaanderen stuurt zijn ‘dochters’ uit…

“Keep an eye out for future productions of Noémi Schlosser’s wry theater piece Traktorfabrik.” Zo recenseerde de Jewish Week NY, de showcase, en met de recensie kwamen ineens ook aanvragen van theaters in de Big Apple, maar ook van Chicago om het stuk in de toekomst te produceren. Voordat ze naar Amerika verkassen, gaat Salomee Speelt eerst in Vlaanderen in premiere en vervolgens bij Europese coproducenten op toernee.

FUNDRAISING
Hiervoor hopen ze op Vlaamse projectsubsidies, Maar daar bestaat dus nog geen zekerheid over. Vandaar dat Noemi Schlosser, met haar internationaal team en haar 3 Vlaamse acteurs (Ivan Pecnik, Jobst Schnibbe en de jonge Jonas de Vuyst) een fundraise campagne heeft opgestart. Het doel : 8000 euro verzamelen. Hiervoor krijgen ze de steun van de ROI-Community, een filanthropische instelling deel van de Schusterman Foundation. Zij dubbelen namelijk elke ‘gift’ die binnen komt via de indiegogo-website. (U geeft 20 euro, zij ‘matchen’ het, dus een totaal van 40 euro voor Traktorfabrik!) https://www.indiegogo.com/projects/traktorfabrik#home . Salomee Speelt geeft voor deze giften telkens iets terug, etentjes met privé kok, maar ook o.a vrijkaarten, de originele handgetekende affiche van de voorstelling en ook het gesigneerde originele script.

U LEEST HET GOED:EEN OORLOGSSPROOKJE!
TRAKTORFABRIK is een Magisch Realistisch Oorlogssprookje, met hedendaagse muziek, over drie mensen die tijdens een oorlog vast zitten in een bunker. Deze tragi-komedie is geïnspireerd op 5 jaar research van oorlogsdagboeken van burgers en soldaten van Wereldoorlog I tot nu, binnen en buiten Europa. Het wordt voor Noemi Schlosser het 6de stuk dat ze schrijft. Berlijnse componist Thomas Gerwin tekent voor de electronische soundscape en de Weense Julia Rommel voor de scenografie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here