Laatste fluitsignaal voor Kapelle Sport!

fier voorzitter Danny Siroyt
fier voorzitter Danny Siroyt

zondag 4 mei waren we te gast op de laatste wedstrijd van Kapelle Sport. Deze ging door tegen Ukkel Morena, een wedstrijd die er eigenlijk niks meer toe deed want Kapelle was 14 dagen geleden al kampioen geworden in derde provinciale tegen Schepdaal.

Fiere voorzitter Danny Siroyt
Fiere voorzitter Danny Siroyt

De match van vandaag was minder beladen dan die van veertien dagen geleden tegen Schepdaal want die hadden zich voorgenomen om de viering van Kapelle nog even uit te stellen. Maar spijtig voor schepdaal ging hun snode plan niet door.

Al vroeg in de wedstrijd werd Schepdaal de hoop ontnomen om het Kapelse feest uit te stellen want na amper 1 minuut stond het al 0-1 een doelpunt van Daveloos en na 6 minuten was het opnieuw prijs en was het 2-0.

Om een lang verhaal kort te maken de bezoekers werd afgestraft met 6-1 cijfers een heel ander scenario dan Schepdaal zich in deze derby had voorgesteld. En daarna was het natuurlijk feesten geblazen er werden niet minder dan 20 ja U leest het goed 20 vaten bier soldaat gemaakt. Het feest ging door tot in de vroege uurtjes. En vandaag ging Kapelle op hetzelfde elan door en versloeg de bezoekers met 0-4 cijfers. Spijtig genoeg één doelpunt te weinig om de titel van beste verdediging binnen te halen want deze ging naar Borchtlombeek met eerder gezegd één doelpuntje te kort. Maar niettegenstaande dat haalden ze toch 77 op een totaal van 90 pt die konden verdiend worden voorwaar een uitzonderlijke prestatie.

Een speler van Ukkel die nog verhaal wou gaan halen bij de scheidsrechter ( om welke reden dan ook) werd nog beloond met een kaart. Toen kwamen de spelers van het terrein en werden fake champagneflessen geopend niet met champagne maar gevuld met confetti en serpentines om de laatste match van Kapelle nog een extra feestelijk tintje te geven. Deze laatste match was ook de laatste onder de naam Kapelle Sport want vanaf 1 juni is de fusie tussen Daring Bodegem en Kapelle Sport een feit en treed de nieuwe ploeg onder de naam Boka United aan in 2e provinciale.

Die fusie kwam er na een doorlichting van de jeugd op vraag van Kapelle door de voetbal federatie Vlaanderen (Footpass). Daar kwamen een aantal problemen boven die ongeveer dezelfde waren bij Daring Bodegem de buurclub. Wetende dat deze punten op drie jaar zouden moeten gerealiseerd worden bleek een fusie van beide clubs het meeste voordeel te bieden voor beiden.

Een eerste gesprek tussen de voorzitters Patrick Van den Bosch (Bodegem) en Danny Siroyt (Kapelle Sport) had plaats in dec 2012 en omdat beiden op de zelfde golflengte zaten ging het daarna erg snel en was alles op 6 maanden geregeld. Ook al omdat beide voorzitters ook de afspraak maakten om beiden aan boord te blijven en er ook geen eigen belang meespeelde ging het allemaal heel vlot. Dat betekent dat volgend seizoen een nieuwe fusieploeg klaar staat met niet minder dan 300 jeugdspelers.

De eerste ploeg die zal aantreden in tweede provinciale zal ook op een degelijke manier begeleidt worden dat werd al meteen duidelijk toen we een blik sloegen in de professioneel ogende sponsoringbrochure van Boka United.

Tot grote ontgoocheling van beide voorzitters zullen maar twee voormalige spelers van Bodegem de overstap maken. De anderen waren of bang dat ze het niveau niet zouden aankunnen of ze geen kans tot spelen zouden krijgen bij de nieuwe ploeg. Melden we tot slot nog dat het om een jonge ploeg gaat de gemiddelde leeftijd bedraagt namelijk 23 jaar.

We wensen langs deze weg dan ook de beide voorzitters en de nieuwe fusieploeg Boka United volgend seizoen alle succes toe.

bord

oud spelers Kapelle Sport
oud spelers Kapelle Sport
de kampioenenploeg
de kampioenenploeg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here