Ondanks mooi weer toch veel volk op 4e repaircafe

repaircafe dilbeek

repaircafe dilbeek Zondagnamiddag 4 mei, ondanks het mooie weer zat het 4e repaircafe in Itterbeek weer afgeladen vol met mensen die hun spullen gratis kwamen laten herstellen. Onder het moto “weggooien? Mooi niet! bestaat het repaircafe al een tijdje en is inmiddels bij vele mensen reeds ingeburgerd, ook in Dilbeek.

Het concept is eenvoudig, je komt binnen met het te herstellen stuk, dit kan van alles zijn kleding, elektrische apparatuur, computers enz
je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt ermee terecht in het repaircafe. Je biedt jezelf aan met het te herstellen toestel aan de inschrijvingsbalie en daar word netjes ingevuld wie en wat er wordt aangeboden ter herstelling.

repaircafe
De elektrische fiets werd volop getest!
Het ingevulde document wordt overgemaakt aan een verantwoordelijke die de herstellingen in het oog houdt en een seintje geeft als het jou beurt is. Ondertussen kan je lekker ontspannen aan een tafeltje terwijl er een drankje of iets dergelijks kan genuttigd worden uiteraard ten voordele van het repaircafe.

Als het dan uiteindelijk jou beurt is kan je terecht bij een vrijwilliger-hersteller die jou aangeboden toestel nakijkt en hersteld. Kan het niet hersteld worden dan zijn er twee mogelijkheden ofwel neem je het niet herstelde stuk terug mee ofwel laat je het ter plaatse achter en wordt er voor gezorgd dat het op een milieuvriendelijke manier gerecycleerd wordt. Op die manier wordt ons milieu ook minder belast.

repair electro

Vandaag vond samen met het repaircafe ook nog een andere activiteit plaats, buiten op de parking kon je namelijk heel uitzonderlijk een elektrische fiets uittesten en ook daar waren velen in geïnteresseerd. Mensen namen deze kans dan ook te baat en probeerden op die manier de bekende Itterbeekse “Keperenberg” te bedwingen. De reacties waren meestal positief en verschillende mensen dachten na de proefrit er ernstig over na om een dergelijk toestel aan te kopen. Ook aan de gewone fietser en zijn problemen was er gedacht want op de parking was een hersteller-vrijwilliger voor fietsen aanwezig. Deze 4e editie van het repaircafe was alweer een succes. Dus heb je spullen die je graag zou hersteld zien kom dan begin juni naar het 5e Dilbeeks repaircafe te Itterbeek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here