Drie branden op drie dagen in Schepdaal

brandDrie branden op drie dagen in Schepdaal kan geen toeval zijn zegt de Dilbeeks burgemeester Willy Segers.

Gisterenavond omstreeks 18u30 brak brand uit in een hooischuur op de weg net achter de Toyota garage gelegen aan de Ninoofsesteenweg en de spoorweg. Toen de brandweer aankwam stond de schuur reeds in lichterlaaie omdat de vlammen een gretige prooi vonden in het opgeslagen hooi.

Wegens asbestgevaar werden de bewoners van Dilbeek en Schepdaal door de hulpdiensten opgeroepen om ramen en deuren dicht te houden tot nader orders. Volgens de brandweercommandant zou het dak van de hooischuur uit asbestplaten bestaan. Het sluiten van ramen en deuren is een normale procedure bij dergelijke ongevallen met asbest gevaar.

Later vorderde de brandweer de civiele bescherming van Liedekerke op om de schuur helemaal af te breken. In een volgend stadium zal het asbest in speciaal daartoe voorziene containers afgevoerd worden.

Volgens Dilbeeks burgemeester Willy Segers gaat het vermoedelijk om brandstichting. Het is al de derde brand te Schepdaal op evenveel dagen aldus nog de burgemeester, drie branden op drie dagen kan toeval zijn maar zal zeker onderzocht worden. De eerste was een vuilnisbakbrand aan de school, omtrent de tweede brandstichting in Schepdaal bestaat er nog geen duidelijkheid in verband met de oorzaak.

De oorzaak van de brand in de schuur vandaag zal tot in de puntjes onderzocht worden. Aangezien het gaat om een opslagplaats van hooi kan zelfontbranding niet helemaal uitgesloten worden aldus de burgemeester.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here