Meiboom pronkt op het speelbos Ten Rozen in Aalst

Eindelijk, “hij staat er” en pronkt op het speelbos “Ten Rozen”, onze vernieuwde meiboom te Aalst

meiboom
Joke Schauvliege – Ilse Uyttersprot – Casaer Dylan – Burgemeester D’Haese Christophe – Ann Van de Steen – Iwein De Koninck

De weergoden waren ons ook deze keer gunstig gezind, want onder massale belangstelling heeft Vlaams Minister Joke Schauvliege en schepen Ilse Uyttersprot de vernieuwde meiboom onthuld. De reacties, die bij de afsluitende drink (met een lokaal streekbiertje “Pee klak”) werden geuit, waren positief en geloof het maar, dat doet deugd om dat als organisator te horen zegt Rony Segaert, voorzitter van BC Oude Abdij Aalst.

Ook de culturele optredens (het vendelzwaaien van spektakelgroep vredon en de mobiele brassband “Goe vals en uit de moate” werden gesmaakt en de duifjes hebben hun vlucht terug naar hun hok overleefd.

Zoals in de toespraak van de voorzitter, zijn wij onze vaste trouwe partners niet vergeten: voor de stad Aalst hebben wij het wapenschild voorzien (en de ajuin die de top van onze meiboom siert) en voor vzw Levensvreugde verwijst het hert naar de oprichter van deze vereniging, nl. de heer Romain De Hert”. Voor de Botermelkstraat hebben wij een melkkan voorzien, de abdij verwijst naar de Oude Abdijstraat en de vier gekleurde rozen naar het speelbos “Ten Rozen”.

Bovenaan prijkt dan ook nog het embleem van de wijk ‘Den Arend’ waartoe onze buurt hoort. De kroon zelf werd met kunstgroen, rozen en linten aangekleed.

Dankzij de financiële steun van de Erfgoedcel Aalst en van enkele bewoners, alsook de logistieke inzet van diverse stadsdiensten, was dit alles mogelijk.

Van harte dank aan de vrijwillige medewerkers-buurtbewoners die instonden voor de drankbediening, alsook aan diegenen die een handje hebben toegestoken bij de opbouw (en uiteraard afbouw) van onze tent. SAMEN hebben wij er een prachtige en onvergetelijke culturele avond van gemaakt. Aldus een fier bestuur Rony Segaert, voorzitter, Didier Temmerman, secretaris en Bart Marcoen, penningmeester van BC Oude Abdij Aalst .

Op de foto: Joke Schauvliege – Ilse Uyttersprot – Casaer Dylan – Burgemeester D’Haese Christophe – Ann Van de Steen – Iwein De Koninck

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here