ArchitectenWoning wint Oscar van de vastgoedsector

ArchitectenWoningCIB real estate awards 2014. ArchitectenWoning wint Oscar van de vastgoedsector in de categorie Vastgoedbelofte van het Jaar

De Confederatie van Immoberoepen (CIB Vlaanderen) reikte donderdagavond 24 april op de Brusselse Tour & Taxis site de prestigieuze Real Estate Awards uit, oftewel de Oscars van de vastgoedsector. Kristof Welleman van ArchitectenWoning werd verkozen tot absolute Vastgoedbelofte van het Jaar.

Vastgoedbelofte van het Jaar

De Real Estate Awards, de belangrijkste vastgoedprijzen van het jaar, werden vorige week in aanwezigheid van een talrijk opgekomen publiek uitgereikt. De ‘beste’ vastgoedondernemer en -belofte werden traditiegetrouw via live stemming gekozen. De ‘beste’ vastgoedstudent kreeg die titel van een professionele jury.

De uitreiking van de Real Estate Awards kon zoals gebruikelijk op heel wat belangstelling rekenen. Zowel mensen uit de sector tekenden massaal present in het Brusselse Hôtel de la Poste maar ook heel wat politieke vertegenwoordigers konden worden gespot.

En naar goede gewoonte werden niet alleen de gevestigde waarden in de bloemetjes gezet tijdens dit prestigieuze event dat luchtig werd gepresenteerd door TV-gezicht Kobe Ilsen. CIB Vlaanderen bekroont namelijk met de Vastgoedbelofte ook elk jaar een markant nieuw talent. Om tot dit verdict te komen krijgt de sector een vooraf gemonteerd filmpje te zien waarin een nieuwkomer probeert het aanwezige publiek zo sterk mogelijk van het eigen vastgoedverhaal te overtuigen. Van de 2 genomineerden mag uiteindelijk Kristof Welleman van ArchitectenWoning zich een jaar lang ‘Vastgoedbelofte 2014’ noemen.

Winnaar Vastgoedbelofte 2014: Kristof Welleman van ArchitectenWoning
Winnaar Vastgoedbelofte 2014: ArchitectenWoning

ArchitectenWoning: passie voor architectuur

Designexpert Frederic Rozier kwam twee jaar geleden – samen met Vastgoedmakelaar Kristof Welleman (32) – met een innoverend concept op de proppen: vastgoed met een architecturale meerwaarde verkopen. Welleman: ‘Het gaat vooral om modernistische panden van gerenommeerde architecten. Doorgaans ook iconische architecten van eigen bodem zoals een Willy Van Der Meeren, een Gaston Eysselinck of een Lucien Engels. Ons doel: de juiste mensen bij de juiste woning brengen. En dat altijd aan de juiste prijs. Dat we ons concept met deze award extra in de kijker kunnen zetten, is mooi meegenomen. Maar we willen toch ook graag de aandacht vestigen op de prachtige architectuur in ons land.’

ArchitectenWoning: waarom een vastgoedbelofte ?

Het concept

ArchitectenWoning is een eigenzinnig jong makelaarskantoor uit Gent dat in september 2 jaar bestaat en ondertussen al heel wat architecturale pareltjes te koop heeft aangeboden en verkocht. Het bedrijf bestaat uit een makelaar, een designexpert en een projectcoördinator. Core business is panden taxeren die na strenge screening geschikt worden bevonden en er vervolgens een prijskaartje aanhangen met een nauwkeurige verrekening van de architecturale meerwaarde. Aan het tarief van een gewone makelaar dus zonder meerprijs voor de extra service. Insteek is de garantie van de juiste prijs voor de juiste architecturale meerwaarde en dit voor zowel koper als verkoper.

‘We zijn een nichespeler’ aldus designexpert Frederic Rozier ‘en we willen dat ook graag blijven. Het is niet onze ambitie om groot te worden in vastgoed. Integendeel. Waar we wel naar streven is de referentie te worden in ons segment. We willen top of mind worden. Al wie een architectenwoning (een AW) wil kopen of verkopen moet automatisch aan ons denken. En afgemeten aan het aantal verkochte panden en de weerklank alom is er blijkbaar behoefte aan ons concept.’

De ingrediënten

– een uitgesproken passie voor (modernistische) architectuur
– specifieke expertise
– 1-to-1 communicatie naar een klantenbestand van het juiste profiel
– focus op duurzaam vastgoed als verstandige investering op verschillende vlakken

De factor FUN

En tot slot : AW claimt ook het etiket business new style. Kristof Welleman: : ‘We geloven niet in concurrentie maar in partnerships en opportuniteiten. Krijgen we bijvoorbeeld panden binnen die niet echt in ons referentiekader passen, dan geven we die gewoon door aan andere makelaars. En omgekeerd. Dat is veel aangenamer werken. We go for fun too.’

Architect Giuseppe Farris
Architect Lucien Engels
Architect Gaston Eysselinck
woningen

ArchitectenWoning heeft sinds de opstart een 20-tal panden verkocht en heeft momenteel 35 panden in portefeuille. De database telt 10.000 +, er zijn 7900 fans op Facebook (29 april 2014) en meer dan 50 press features waarvan een 20-tal in print. Het bedrijf kan rekenen op heel wat (internationale) ambassadors die passioneel bezig zijn met modernistische architectuur, behoud van patrimonium en de jacht op het juiste pand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here