De London Fashion Week is een van de grootste ter wereld

hlondenLondon Fashion Week – Naast Berlijn, Milaan, New York en Parijs kent ook modestad London een eigen Fashion Week. De London Fashion week wordt georganiseerd door de Britse mode raad (Britisch Fashion Counsil), een non-profit organisaties die zich inzet voor kledingontwerpers.

Naast de Fashion Week is de counsil ook verantwoordelijk voor de Britse Mode Awards die jaarlijks onderdeel uitmaken van de London Fashion Week. De Fashion Week van februari is net achter de rug maar in september is het de beurt aan de jaarlijkse najaarseditie van het bekendste mode-evenement van de UK. De London Fashion Week vormt samen met de evenementen in Parijs, New York en Milaan de grootste vier modeweken ter wereld.

Hartje London staat van 12 – 16 september van dit jaar weer volledig in het teken van de laatste modetrends. Het programma met activiteiten voor de herfst/winter Fashion Week wordt pas over 3 maanden bekend gemaakt, maar dat het verrassend zal worden staat vast. De Fashion week gaat momenteel haar 30e jaar in en kon de afgelopen rekenen op ruim 5000 bezoekers die als eerste de nieuwste mode op de kop willen tikken in grote partijen. Sinds twee jaar is ook de herencollectie op de beurs te bezichtigen en schitteren er mannen op de catwalk.

Twee maanden geleden stond de beurs geheel in het teken van de jaren 60 en naast Jasper Conran en Orla Kiely brachten ondermeer ontwerpers Orla Kiely, Todd Lynn en Pam Hogg de laatste modetrends naar voren. Tijdens de modebeurs in Parijs werd vorige maand al een tipje van de sluier opgelicht over de trends voor komend najaar. Voor de dames lijken zachte en warme materialen de boventoon te voeren en mag kleding vooral groot zijn. Ruime wollen jassen en warme en zachte broeken in rustige kleuren zullen naar verwachting het modebeeld van komende herfst en winter gaan vormen.

De London Fashion Week is één van de grootste kledingevenementen ter wereld en jaarlijks komen hier honderden kledingontwerpers en modellen samen om de nieuwste kledinglijnen te presenteren aan kledingverkopers, vertegenwoordigers van vakbladen, trendwatchers en de media. Ook de Fashion Week live meemaken? Met een blue card van American Express koop je snel en veilig vliegtickets, hotelovernachtingen en toegangskaarten voor dit spectaculaire evenement.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here