apen.land verwijst naar portaalsite Belgische Overheid

apenland

apenlandTijdens het bekijken van nieuwe domein-extenties door onze redactie vonden wij tussen de reeks een paar nieuwe achtervoegsels zoals (dot)land, dit is dus een achtervoegsel met weinig betekenis op zich tot we als grap “apen.land” in onze browser typten.

Tot onze grote verbazing kwamen we bij de portaalsite van de Belgische Overheid uit. Dus kort samengevat, al wie surft naar “apen.land” wordt onmiddellijk doorverbonden naar http://www.belgium.be/nl/.

Bij opzoeking op Google en andere zoekers door onze redactie zouden wij de eerste zijn die deze link hebben opgemerkt want andere sporen zijn niet terug te vinden naar de portaalsite van de Belgische Overheid . Dus heeft de overheid ook nog niets gemerkt van deze grap.

Bij het opvragen van de gegevens door “whois.domaintools.com/apen.land” uit te voeren is deze domeinnaam aangemaakt door iemand uit Lebbeke op datum van 2014-02-28T16:21:46Z. Waarschijnlijk is de doorgelinkte domeinnaam bedoeld als grapje van de naam-eigenaar. Hoelang dit nog zal duren is een open vraag. Dit zal wel iets voor na de verkiezingen zijn veronderstellen wij.

Onlangs zijn er nog verschillende extensies of achtervoegsels bijgekomen wegens gebrek aan domeinnamen. De achtervoegsels duiden meestal het land van herkomst aan, zoals een (dot)be voor België of een (dot)nl voor Nederland. De verschillende delen van een domein(naam) worden van elkaar gescheiden door punten.

In de aankomende jaren zullen meer dan 700 nieuwe domeinextensies gelanceerd worden. Het landschap zal aanzienlijk veranderen op het internet en er zullen tal van nieuwe generieke aantrekkelijke domeinnamen gecreëerd worden. De nieuwe TLDs representeren regio´s of steden (bijv. .AFRICA, .LONDON, .PARIS), Gemeenschappen (bijv. .GAY, .CPA, .HOTEL) en ook generieke termen, zoals .SPORT, .WEB, .HOME, .SHOP, .MUSIC, etc.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here