Gemengde gevoelens aan lokaal SD&P tijdens 1 meiviering ?

1mei-AalstUit goede bron hebben we deze avond vernomen dat de politie van Aalst aan de Sociaal Democratisch en Progressieven (SD&P) heeft komen vragen om het campagnelokaal op de Molendries te sluiten als de 1 mei stoet passeert. “Alle aanwezige SD&Pers mogen niet op straat staan, maar moeten binnen gaan en de deuren sluiten. Ze vrezen voor provocatie”. Onze redactie kon dit evenwel niet meer checken bij de bevoegde instanties. Of deze maatregel een verplichting was kon of wilde onze bron niet bevestigen.

Bij navraag aan Sam Van de Putte wist hij ons dit te vertellen “Iedereen mag mee in de stoet. Het is wel sp.a die vooraan loopt. Is altijd al zo geweest”. Bij de vraag of “SD&Pers niet op straat mogen staan maar binnen moeten gaan en de deuren sluiten” kregen we geen antwoord meer. Dus hier zijn we ook niets wijzer van geworden of misschien wel?

Sp.a – 1 mei op het Feestplein op de Houtmarkt te Aalst.

Om 10 uur toespraken door:
ABVV: Erwin Callebaut (voorzitter ABVV Oost-Vlaanderen)
sp.a: Dirk Van Der Maelen (sp.a volksvertegenwoordiger)

Aansluitend 1 MEI OPTOCHT

Optreden door “Miss Hamelton’s Curious Collection” gevolgd door barbecue voor klein en groot.
Doorlopend infomarkt, kinderanimatie en springkasteel

Ook PVDA+ voert actie voor een sociale toekomst op de Houtmarkt!
Naar jaarlijkse traditie zal de Partij van de Arbeid op de Dag van de Arbeid overal in België mee actievoeren voor een sociale, rechtvaardige en emancipatorische samenleving, ditmaal onder het motto “Het wordt tijd dat de multinational meer belastingen betaalt dan de poetsvrouw.”.

België is immers een belastingparadijs voor de grote vermogens, maar een fiscale hel voor de werkende klasse. Die ongelijke belastingdruk is niet langer houdbaar. Daarom zeggen we: “Ook de rijken hebben het recht om belastingen te betalen.”.

1 REACTIE

  1. Echt jammer dat het zo moet lopen, nochtans is iedereen het er over eens dat er door de beslissing van Freya en Bruno langs beide kanten gemengde gevoelens waar te nemen zijn. Echte kameraden doen dit niet ! Ik wens àlle linkse partijen succes!

  2. Echt jammer dat het zo moet lopen, nochtans is iedereen het er over eens dat er door de beslissing van Freya en Bruno langs beide kanten gemengde gevoelens waar te nemen zijn. Echte kameraden doen dit niet ! Ik wens àlle linkse partijen succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here